TÜRKİYE

Meclis’te yeni haftada yoğun mesai

KAYNAKCNN TÜRK

9. Yargı Paketi, tüketicinin korunması hakkında kanun teklifi, Lübnan tezkeresi… Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemi yoğun.

Genel Kurul’da tüketicinin korunması hakkında kanun teklifi görüşülecek. Teklife göre doğrudan satış sistemine ilişkin hususlar düzenlenerek, tarafların hak ve yükümlülükleri belirgin hale getirilecek. Uzlaşma müessesesinin, ticari reklam ve haksız ticari uygulamalara ilişkin hükümler için de uygulanmasına imkan tanınacak.

Mecliste yeni haftada yoğun mesai

9’uncu Yargı Paketi, Genel Kurul’da görüşülecek. Bu pakete göre sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçu, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan hakaret suçu bakımından şikayet süresi, her ne suretle olursa olsun fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren iki yılı geçemeyecek.

Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören cumhurbaşkanlığı tezkeresi de Genel Kurul gündeminde ele alınacak.

Mecliste yeni haftada yoğun mesai

Komisyon çalışmaları

Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarını artırmak amacıyla hazırlanan kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Teklife göre, araç ile gayrimenkul alım-satımı, noter işlemleri ve kredi kartından Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na pay aktarılacak. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartı sahipleri kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. İnsansız hava taşıtları (dron), matrahı 5 bin lira ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklardan ÖTV alınacak.

AK Parti, yeni kanun tekliflerinin hazırlıklarına da devam ediyor. İstinaftaki yargılama sürelerine ve noterlik hizmetlerine ilişkin yaklaşık 24 maddeden oluşan yargıya yönelik çeşitli düzenlemeler içeren kanun teklifinin Meclis’e sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu