TÜRKİYE

Mahmut Abbas Meclis konuşması saat kaçta? Mahmud Abbas TBMM’de ne konuşacak, neyi anlatacak?

Mahmut Abbas Meclis konuşması saat kaçta Mahmud Abbas TBMM’de ne konuşacak, neyi anlatacak
expand

KAYNAKCnnturk.com

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, resmi ziyaret kapsamında iki günlüğüne Ankara’ya geldi. Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Beştepe’de kabul edildi. Abbas, yaklaşık iki buçuk saat süren görüşmede, İsrail‘in Filistin topraklarındaki saldırıları, kalıcı ateşkesin sağlanması ve barış için atılması gereken adımlar üzerine kapsamlı görüş alışverişinde bulundu. Bugün ise Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şeref konuğu olarak milletvekillerine hitap edecek.

MAHMUT ABBAS SAAT KAÇTA MECLİS’TE KONUŞACAK?

Mahmud Abbas’ın TBMM Genel Kurulu’nda katılacağı olağanüstü toplantı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un hitaplarıyla saat 15:00’te başlayacaktır. Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas genel kurulda hitab edecektir. Abbas’ın yapacağı konuşma Türkçe, İngilizce ve Fransızca’ya anlık tercüme edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul salonunda dinleyecek. Konuşmanın ardından iki lider Meclis’te Filistin temalı fotoğraf sergisini gezecek.

Mahmut Abbas Meclis konuşması saat kaçta Mahmud Abbas TBMM’de ne konuşacak, neyi anlatacak
Mahmud Abbas’ı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve çok sayıda yetkili karşıladı.

MAHMUD ABBAS TBMM’DE NE KONUŞACAK?

İsrail’in Gazze‘deki soykırımını, Filistin’in bağımsızlık mücadelesine ve uluslararası toplumun desteğine vurgu yapması bekleniyor.

MAHMUD ABBAS KİMDİR?

Mahmud Abbas, Filistin Devlet Başkanı olarak görev yapan Filistinli bir siyasetçi ve Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) lideridir. Abbas, 1935 yılında Filistin’in Safed şehrinde doğdu. Ailesi, 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Filistin’den ayrılarak Suriye’ye göç etti. Mahmud Abbas, Şam Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı ve daha sonra Moskova’da Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans yaptı. Abbas, kariyerine öğretmen olarak başladı, ancak siyasete olan ilgisi onu Filistin davasına yöneltti.

Abbas, 1990’larda İsrail ile yapılan Oslo Barış Süreci’nde önemli bir rol oynadı. Bu süreç, İsrail ve Filistin arasında geçici bir barış anlaşmasının imzalanmasına yol açtı. Abbas, bu süreçte FKÖ’nün baş müzakerecilerinden biri olarak görev yaptı. Yaser Arafat’ın 2004 yılında ölümünün ardından, Mahmud Abbas, Filistin Yönetimi’nin başkanı olarak seçildi. 2005 yılında yapılan seçimlerde Filistin Devlet Başkanı olarak göreve başladı ve o tarihten bu yana bu görevi sürdürmektedir. Abbas, Filistin’in bağımsızlığı ve devlet olma yolunda uluslararası platformlarda müzakereleri ve diplomatik girişimleri destekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu