SON DAKİKA

Mahmud Abbas’tan dünyaya çağrı: ”Çatışmalar derhal durmalı”

KAYNAKCNN TÜRK

ABBAS’TAN GAZZE VE BATI ŞERİA TEPKİSİ

Filistin lideri Mahmud Abbas, Rusya’da Putin’e, İsrail’in asıl amacını bu sözlerle anlattı;

”Filistinliler Gazze’den yerlerinden edilmeyecek, tıpkı Batı Şeria’dan yerlerinden edilmeyecekleri gibi. Ve Netanyahu’nun üzerinde çalıştığı temel hedef de bu: Batı Şeria halkının ve Gazze halkının memleketlerinden, yerlerinden edilmesi. Ancak insanlar evlerinde kalmada kararlı. Ayrıca Gazze tarafındaki Mısır’ın ve Batı Şeria tarafındaki Ürdün’ün bunu kesinlikle reddettiğini de belirtiyorum.”

“TEK İSTEĞİMİZ ÇATIŞMALARIN DERHAL DURMASI”

Kazan şehrinde düzenlenen BRICS zirvesine katılan Mahmud Abbas, zirve öncesinde Rusya lideri Putin ile bir araya geldi. Görüşmede ağırlık, Gazze’de yaşanan insani felaketti;

Mahmud Abbastan dünyaya çağrı: Çatışmalar derhal durmalı

Abbas, ”Ne istiyoruz? Tek istediğimiz çatışmaların derhal durması ve sizin çağrınız da bu. Ve biz de bunu istiyoruz ve ulaşmayı umuyoruz, çatışmaların durması ve ardından insani yardımların halkımıza akmaya başlaması çünkü onlar her şeye, sudan yiyeceğe ve içeceğe, giysiye ve diğer şeylere kadar her şeye acil ihtiyaç duyuyorlar. Tüm bunlara ihtiyaçları var.” dedi.

”FİLİSTİN YÖNETİMİ 2007 ÖNCESİ HALİNE DÖNMELİ”

Abbas, İsrail saldırıları sona erdiğinde Filistin yönetiminin bölünmüş değil, birlik halinde olması gerektiğini söyledi;

”Biz nihayetinde siyasi bir çözüm istiyoruz. Gazze, Filistin devletinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle, bu işgal sona erdiğinde, Filistin Yönetimi ve Filistin devleti, 2007’den önceki haline geri dönmelidir.”

Abbas, Filistin meselesinde ABD ve bazı Arap ülkelerinin isteklerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu