FOTO HABER

Mahmud Abbas, Ankara’dan dünyaya seslendi! Meclis’te tarihi oturum: Filistin atkısı detayı…

TBMM Genel Kurulu dün Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas için olağanüstü toplandı. Meclis kürsüsünden dünyaya seslenen Mahmut Abbas’ın konuşması 45 dakika sürdü. Abbas, Tahran’da suikastta hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Fatiha Suresi’ni okudu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abbas’ın konuşmasını Genel Kurul salonunda dinledi. Erdoğan zaman zaman Abbas’ın konuşmasını ayakta alkışladı.

ÇOK SAYIDA MİSAFİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olan Abbas, önce Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile ikili görüşme yaptı. Daha sonra Meclis Genel Kurulu açıldı. Genel Kurul salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, iktidar ve muhalefetten milletvekilleri, yabancı misyon şefleri, rektörler, sendika temsilcileri ve çok sayıda misafir yer aldı.

ÖZEL’İN AYAĞI KIRILMIŞ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel bugün burada olmayı çok istiyordu ama ayağında basit bir kırık oluştu. Yarından sonra büyük ihtimalle doktorların gözetiminde ortopedik bir yardımla yürüyebilecek. Burada olmayı çok istiyordu. Çünkü o da Filistin’in haklı mücadelesine sonuna kadar destek verdi” diye konuştu. İKİ BAYRAKLI ATKILAR Abbas’ın salona girmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve yabancı misyon ayakta alkışladı. Misafirlere, üzerinde Filistin ve Türk bayrağının bulunduğu atkılar verildi. AK Parti sırlarına İsmail Haniye’nin fotoğrafı kondu.

BÜYÜKELÇİLER DE ATKI TAKTI

Abbas’ın konuşmasını dinlemek üzere kordiplomatik locada Rusya, Çin, İran, KKTC, Azerbaycan, Küba, Meksika, Sri Lanka, Lübnan, Fas, Bangladeş, Pakistan ve Afganistan büyükelçileri yer aldı. Bazı büyükelçiler, üzerinde Türk ve Filistin bayrağı olan atkıdan taktı.

ABBAS’A ALTIN KAPLAMA SİLAH

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Abbas’a yerli altın kaplama bir silah, Filistin bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu