SON DAKİKA

Mahkemeden “kanser ilacı” kararı! Hasta haklı bulundu…

Kansere yakalandı, ilaçlarını karşılayamadı. Kanser hastası adam çözümü mahkemede buldu. Davaya konu olan olay İstanbul’da yaşandı.

Kanser hastası olan kişinin ilaçların bir dozuna ödemesi gereken tutar 7 bin 500 liraydı. Bunun aylık tutarı ise 17 bin lirayı aşıyordu. Maddi durumu yeterli olmayan kişi, bunu mahkemeye taşıdı. Mahkemeden ise diğer kanser hastalarına umut olacak bir karar çıktı. CNN TÜRK’e konuşan Avukat Gizem Gonce, “Biz iş mahkemesinde SGK’ya bu ilaçların en azından tedavi süreci boyunca ihtiyati tedbiren karşılanmasına karar verilmesi talepli bir dava açtık. İnsan hakkı sözleşmesinde de yaşam hakkı olan herkesin bu ilaçları karşılayabilecek maddi gücü yoksa, en azından mahkeme sonuçlanıncaya kadar bu ilaçların SGK’nın hiçbir kesinti olmadan ve hiçbir para alınmadan karşılamasına karar verdi” dedi.

Mahkemeden kanser ilacı kararı Hasta haklı bulundu...

Benzer durumu yaşayan kanser hastaları da şayet maddi durumları yeterli değilse dava yoluna gidebiliyor. Avukat Gizem Gonce, “Bu hastaların kullanmış olduğu ilaçlar, maddi bedellere sahip olan ve doktorların özellikle kullanması gerektiğini yazdığı ilaçlar. Bununla ilgili de maddi durumu olmayan kişilerin yapması gereken tek şey iş mahkemesinde SGK’ya ihtiyati tedbir talepli dava açmak. SGK’nın bu ilaçları karşılaması konusunda tedbiren mahkeme karar veriyor. SGK’ya ilaçların dava süreci kesinleşinceye kadar karşılanması konusunda ihtiyati tedbir kararı yazıyor. Müvekkil bu kararla birlikte SGK’ya başvurarak bu ilaçların kendisine temin edilmesini sağlıyor” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu