SON DAKİKA

Locarno Antlaşması Nedir, Ne Zaman İmzalandı? Locarno Antlaşması Maddeleri Ve Özellikleri Nelerdir?

 Locarno Antlaşmasının Amacı Nedir?

 Locarno antlaşmasının imzalanmasındaki asıl amaç dünya barışının sürdürebilir olmasıdır. Bununla birlikte devletlerin arasında ortaya çıkan anlaşmazlıklarını önlemek amacıyla da bu anlaşma imzalanmıştır.

 Devletlerin savaştan ve savaşın olumsuz etkilerinden korunması adına 1925 senesinde imzalanmış bir anlaşmadır. Avrupa devletleri arasında barışçıl bir politikanın devam etmesi Locarno anlaşması ile amaçlanmış ve gerçekleştirilmek istenmiştir. 

 

 Locarno Antlaşması Sonuçları Nelerdir?

 Locarno antlaşmasının uluslararası olarak önemli kısa ve uzun sonuçları ortaya çıkmıştır. Savaş sonrasında Almanya ve Fransa’nın ilişkileri tarihte ilk kez bu kadar normal bir hal almıştır. Almanya devlet olarak yeniden Avrupa’nın büyük devletleri arasında olmuştur.

 Bu sayede Almaya Dawes Planı’nı başladığı gibi başarılı bir şekilde bitirmiştir. Locarno antlaşması yalnızca iki ülke değil birçok ülke arasında imzalandığından sonuçları da uluslararası olmuştur. Locarno antlaşması İtalya, Belçika, Çekoslovakya, İngiltere, Almanya ve Fransa arasında imzalanmış bir anlaşmadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu