TÜRKİYE

KYK BURS BAŞVURUSU! e-devlet GSB KYK burs ve kredi başvuruları linki 2025

KYK BURS BAŞVURUSU e-devlet GSB KYK burs ve kredi başvuruları linki 2025
expand

KAYNAKCnnturk.com

GSB 2025 KYK burs başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak burs başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak açıklamasında “Sevgili Gençler; GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları an itibarıyla başladı. Başvurularınızı e-Devlet sistemi üzerinden 13 Ekim saat 23.59’a kadar gerçekleştirebilirsiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak; tüm imkânlarımızla daima yanınızda olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

E DEVLET 2025 KYK BURS BAŞVURUSU

GSB’den KYK bursu veya kredisi almak isteyen öğrenciler e-devlet üzerinden gerekli bilgileri doldurduktan sonra başvuruları gerçekleştirebilecekler. Kurumdan hem burs hem kredi alınamıyor. Burs alan öğrenciye kredi verilmezken aynı şekilde kredi çıkan öğrenci de burs alamıyor.

BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ…

BAŞVURULARDA SON GÜN NE ZAMAN?

8 Ekim’de başlayan başvurular 13 Ekim 2024 günü saat 23.59’da sona erecek. Bu süreç içerisinde başvurularını gerçekleştirmeyen adaylar haklarını kaybedecekler.

BURS VEYA KREDİ KAZANAN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrencilerin yapacakları iş ve işlemler sonuç açıklama sayfasında ayrıntılı olarak yer almaktadır. Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında e-Devlet üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” işlemini yapmaları gerekmektedir. Taahhütname onayı yapmayan öğrenciye ödeme yapılmamaktadır. Yurt dışında yükseköğrenim gören öğrenciler için taahhütname onayının ardından sonuç açıklama sayfasında bahsedilen kefaletname işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kefaletname işlemi tamamlanmayan öğrencilere ödeme yapılmamaktadır.

ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER KİMLER?

Kurumdan burs alma sürecinde bazı öğrencilerin öncelikleri yer alıyor. Bu öncelikten faydalanabilecek öğrenciler ise şöyle:

• Şehidin bekar çocukları, çocuğu yok ise bekar kardeşleri
• Gazinin kendisi veya bekar çocukları
• Sağlık kurulu raporu ile yüzde kırk ve üzerinde engeli olduğu tespit edilenler
• Anne ve babasının her ikisi de vefat eden bekar kişi
• Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimini tamamlayan veya 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile koruma altına alınanlar
• Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar
• Bakanlık tarafından belirlenen kıstasları taşıyan milli sporcular
• Her öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarından alan yeterlilik sınavında ham puan bazında ilk yüze girenler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu