SON DAKİKA

Konyaaltı’nda hedef, özkaynakla temel hizmet

Konyaaltında hedef, özkaynakla temel hizmet
expand

ANTALYA, (DHA) – ÖZ kaynaklarıyla üretime odaklanan Konyaaltı Belediyesi, atıkların toplanması amacıyla kullanılan çöp konteynerlerini tesislerinde imal ediyor. Zamanla hasar gören konteynerler de bu tesislerde bakım ve onarımdan geçerek ilçedeki gerekli alanlara yerleştiriliyor.

Konyaaltı Belediyesi hem geri dönüşüme katkı sağlamak hem de öz kaynaklarını etkin kullanmak adına ilçede atıkların toplanması amacıyla kullanılan çöp konteynerlerini kendi tesislerinde üretiyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan üretim atölyesinde, konteyner imalatının yanı sıra konteyner bakım ve onarımı da gerçekleştiriliyor.

GERİ DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLIYORUZ

Üretim atölyesinde gün boyunca konteyner imalatının yanı sıra bakım ve onarım çalışmaları da gerçekleştirdiklerini anlatan ustabaşı Mustafa Dönmez, “Atölyemizde konteyner imalatı ile konteynerlerin bakım ve tamirini yapıyoruz. Bölgede çürüyen konteynerler atölyemize geliyor. Konteynerlerin tabanlarını kesiyor, yenisini ekliyoruz. Ardından boyaya hazır hale getirdiğimiz konteynerler arkadaşlarımız tarafından boyandıktan sonra kullanıma hazır hale getiriliyor” dedi.

HEDEF ÖZKAYNAKLA TEMEL HİZMET

Konyaaltı ilçesinde öz kaynaklarla temel hizmetleri sürdürmeyi hedeflediklerini anlatan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, şunları söyledi:

“Kendi konteynerlerimizi üretmek ve düzenli bakımını yapmak, sadece maliyetlerimizi düşürmekle kalmıyor, çevremize ve ekonomimize de önemli katkı sağlıyor. Hedefimiz öz kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmak ve bunları üretime dönüştürmek. Konyaaltı’nı temiz ve sürdürülebilir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

2023 yılında 375 yeni konteyner imalatı yapıldığını, bin 935 konteynerin de bakım ve onarımının gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Kotan, 2024 yılında ise 2 bin 500 konteynerin imalat, bakım onarımını yapmayı hedeflediklerini kaydetti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu