YAZARLAR

Kocaeli’de Karavana İlgi Artıyor

Geçen yıl Kocaeli’de ilk kez düzenlendikten sonra yoğun ilgi gören karavan fuarı bu yıl Doğu Marmara Karavan, Turizm ve Doğa Sporları Tanıtım Günleri adıyla ikinci kez gerçekleşti. Fuarda çok sayıda karavan üreticisinin yanı sıra tiny house evler, outdoor ürünler, tuvalet kimyasalları satan firmalar da yer aldı.

45 firmanın yer aldığı fuarda çekme karavanlar 170 bin ila 500 bin lira arasında alıcı bulurken 1 milyon liradan başlayıp 5 milyon liraya kadar da farklı marka ve modelde motokaravanları fuarda görmek mümkündü. Fuarın en dikkat çeken karavanı şüphesiz ki 5 milyon liraya satılan motokaravandı.

Önceki fuarlardan farklı olarak bu fuarda birkaç yeni firma daha gözüme çarptı. 750 kilo altı O1 belgeli olarak üretilen çekme karavanlarını sergileyen bu firmalar ilk modellerini fuara gelenlere tanıttı. Yeni olmalarına rağmen ürettikleri karavanların gerek tasarım gerek kalite açısından iyi olduklarını söyleyebilirim.

Karavan fuarlarında rahatsız olduğum bir durumu da aktarmak istiyorum. Gerek çekme karavanlar gerekse de tiny house satan firmalar satmak istedikleri ürünleri insanların doğada vakit geçirmesi huzur bulması için satıyorlar. Fakat bazı firmalar ürünleri bu mottoyla satarken fuar alanında son ses müzik açıyorlar.

Bazı standlarda neredeyse kendi sesimizi bile duyamayacak derecede yüksek sesle müzik dinletiliyor. Bu durumu doğru bulmuyorum. Kafa dinlemek için çekme karavan ya da tiny house satacaksın. Ama bir yandan da bangır bangır müzik açacaksın. Firmalar için çok büyük bir eksi.

Bu arada bu tarz fuarlar sadece firmalar için değil karavan sahipleri için de bir avantaj. Çünkü karavanını satmak isteyenler fuarların otopark kısmına çekme ya da motokaravanını getirip satmaya çalışıyorlar. İstedikleri kitleye daha kolay ulaşmak için yapılan bu hareketin oldukça mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Otel fiyatlarının artmasıyla birlikte karavanlara ilgi giderek artıyor. Bununla paralel olarak karavan fuarları da hemen hemen her şehirde yapılmaya başlandı ve yoğun da ilgi görüyor. Sektörün de büyümesiyle birlikte karavan firmalarının arasında da güzel bir rekabet başladı. Bu rekabet karavan alacak olanlar için büyük bir avantaj. Umarım bu güzel rekabet fiyatlara da indirim olacak şekilde yansır.

Herkese neşeli, keyifli kamplar!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu