SON DAKİKA

KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre CNN TÜRK’te: Netflix neden Türkiye’yi hedef alıyor?

KAYNAKCNN TÜRK

KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre;

Ebubekir Bey bana Netflix’in yayına koyacağı Famagusta adlı dizinin Türkiye’deki görüntüsünü yasaklayacaklarını söyledi. Yani erişilemeyecek. Çünkü hakikaten taraf tutucu ve tamamen Rum, Yunan yanlısı, onları kayıran destekleyen bir film olduğu şeklindeydi. Dolayısıyla ‘Türk milleti merak etmesin biz görev başındayız bu diziye erişilemeyecek’ şeklinde ibarede bulunmuştu.

Netflix dizi yapacaksa Kıbrıs Türk halkının 1955 ‘de EOKA Teşkilatı’nın kurulmasından sonra yaşadığı katliamları gelip dizi yapsın çünkü biz 1955’lerden beri Kıbrıs’ta EOKA Teşkilatı tarafından saldırıya uğramaktayız. Birçok soykırım hareketleriyle karşılaştık. Netflix bunları atlayarak bunların sanki hiçbiri olmamış gibi sadece 1974’de Famagusta ismiyle Maraş kentini dile getirmeye çalışması ve bunun üzerine dizi yapması tamamen taraf tutuculuktur. Bu işin kökeninde FETÖ ile iş birliği vardır diye düşünüyorum. Türkiye’nin Gazze tutumu karşısında belki de Siyonizmin bir parmağı vardır bu diziyi göstermeye karar vermesinde.

Netflix dizi yapacaksa gelsin 1957-58’lerde uğradığımız saldırıları dizi yapsın. 1964’de, 1967’de, 1974’de gelene kadar her yerde Rumların yapmış olduğu saldırıları gelsin dizi yapsın.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu