YAŞAM

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı: Yusuf Can Zeybek kimdir, kaç yaşında, nereli?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı: Yusuf Can Zeybek kimdir, kaç yaşında, nereli
expand

KAYNAKCnnturk.com

Her yıl Edirne’de düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, temmuz ayı başında gerçekleştirildi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Türkiye’nin en köklü ve prestijli spor organizasyonlarından biri olarak, her yıl binlerce izleyiciyi Sarayiçi Er Meydanı’nda ağırlıyor. Bu yıl da birbirinden iddialı isimlerin mücadele ettiği turnuva büyük ilgi gördü. Tüm boylarda dereceye giren pehlivanlara verilecek toplam ödül miktarı, yolluk ve tur ücretleri ile birlikte 3 milyon lirayı buldu. Ayrıca, organizasyon boyunca çeşitli konserler de düzenlendi.

BAŞPEHLİVAN ÖDÜLÜ NE KADAR?

Bu yılki başpehlivanlık unvanı, zorlu geçen final maçının ardından Yusuf Can Zeybek‘e gitti. Yusuf Can Zeybek, finalde Mustafa Taş’ı mağlup ederek 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin şampiyonu oldu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, 1 milyon lira ödül kazandı. İkinci olan Mustafa Taş’a ise 275 bin lira ödül verildi. Başpehlivanlık üçüncülerine ise 140’ar bin lira ödül takdim edildi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı: Yusuf Can Zeybek kimdir, kaç yaşında, nereliYUSUF CAN ZEYBEK KİMDİR?

1994 yılında Antalya’da dünyaya geldi. 2013 yılında Azerbaycan’da gerçekleştirilen uluslararası turnuvada şampiyon olmuştu. 2013 yılında Azerbaycan’da düzenlenen Uluslararası Azerbaycan Baku Gençler Serbest Güreş Turnuvası’nda Türk Milli Takımı formasını giyen Antalya Büyükşehir Belediyespor Güreşçisi Yusuf Can Zeybek, 96 kiloda şampiyon oldu. Bulgaristan’ın Varna kentinde de şampiyon oldu. 2021 yılında başpehlivanlığa yükseldi. Aynı sene Kurtdereli Yağlı Güreşlerinde ve Elmalı Yağlı Güreşlerinde 2. olarak ilk kez başpehlivan olarak kürsüye çıktı. Başpehlivanlıkta ilk senesi olan 2021’de toplam 18 güreşe katılarak 2 ikincilik ile tamamladı. 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanıdır. 2022 yılında yapılan 23. Kumluca Yağlı Güreşlerinde, 4. Finike Yağlı Güreşlerinde, 24. Feslikan Yağlı Güreşlerinde, 62. Kurtdereli Yağlı Güreşlerinde ve 48. Taşköprü Yağlı Güreşlerinde Şampiyon oldu.

YUSUF CAN ZEYBEK ŞAMPİYONLUKLARI

2024

663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri

2023

662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri

2022

23. Kumluca Yağlı Güreşleri

4. Finike Altın Portakal Yağlı Güreşleri

24. Feslikan Yağlı Güreşleri

62. Kurtdereli Yağlı Güreşleri

48. Taşköprü Yağlı Güreşleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu