OTOMOBİL

Kiralamada talep küçük sınıf araçlara yöneldi

Kiralamada talep küçük sınıf araçlara yöneldi
expand

KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

Sektör temsilcilerinden Eylem Özyılmaz ise, araç kiralama sektöründe bazı önemli trendler öne çıktığını belirterek şunları söyledi:

, “Özellikle yaz aylarında ekonomik grup dediğimiz küçük ve otomatik vites araçlara olan talebin arttığını gözlemledik. Bu durum hem alım gücündeki düşüş hem de müşterilerimizin mobiliteye yaklaşımının değişmesiyle ilgili. Artık kullanıcılar, kiraladıkları otomobili sadece bir ulaşım aracı olarak görüyor ve ihtiyaçlarını net bir şekilde belirleyebiliyorlar. Ayrıca SIXT Plus aylık abonelik ürünümüz, özellikle yaz aylarında bir iki haftadan daha uzun süre araç kiralamak isteyen müşterilerimiz tarafından ekonomik ve esnek bir çözüm olarak karşılandı. SIXT Plus ile planlarımızın ötesinde bir hacme ulaştık”

“Antalya, Bodrum, Dalaman’da B segment”

Bölgesel bazda değerlendirmeler de yapan Özyılmaz, “Bu yaz Antalya, Bodrum, Dalaman ve Trabzon gibi tatil destinasyonlarında araç kiralama taleplerinde belirgin bir artış yaşandı. İzmir ve çevresine olan taleplerin de İstanbul’dan kara yolu ile ulaşımı tercih eden müşteriler sayesinde arttığını gördük. Ayrıca Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi destinasyonlarda B segmenti otomatik araçlar tercih edilirken İzmir’de C segmenti araçlar öne çıktı. Trabzon’da ise SUV’lar ön planda oldu” diye konuştu. Özyılmaz, “Şu anda araç kiralama konusunda müşteriler çok daha bilinçli ve kötü sürprizler yaşamamak adına daha seçici davranıyorlar. SIXT Türkiye olarak müşteri memnuniyeti konusunda çıtayı sürekli olarak daha yukarıya çekiyoruz. Global bir şirket olduğumuzdan dolayı sürekli olarak yüksek standartlarda değerlendirmeye tabi tutuluyoruz. Social Brands Veri Analitiği Bölümü’nün Araç Kiralama kategorisinde Altın Ödül almayı başardık. Ayrıca, Şikayetvar tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Achievement in Customer Excellence – A.C.E. Awards” ödüllerinde, Araç Kiralama Kategorisi’nde en iyi müşteri deneyimini sunan marka olarak ikinci kez Diamond Ödülü’ne layık görüldük. Bu önemli ödüllerle başarılarımızı taçlandırmaya devam ediyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu