EKONOMİ

Karmaşa ve fırsat var!

Levent Köprülü – Uygulamayla otomotiv sektöründe güvenlik standartları bir üst basamağa çıkıyor. 19 yeni güvenlik teknolojisinin sunulmasıyla, örneğin 2050 yılında AB geneli ve İngiltere’de meydana gelen kazalarda ölümlerin “sıfıra indirilmesi” hedefleniyor.

Bu katı düzenleme, daha önce isteğe bağlı olan ve genelde üst sınıf modellerde standart olan güvenlik donanımlarının, düşük fiyatlı modellere de “standart” konulmasını öngörüyor. Bu, maliyetleri yükselteceğinden, bazı Avrupalı üreticiler, kimi elektrikli modellerinin üretimini sonlandırmak zorunda kaldı.

Avrupa ile aynı anda!

Yeni uygulama, Avrupa ile aynı anda yürürlükte ve bildiğim kadarıyla geçiş süresi de tanınmadı. Türkiye’deki modelleri için önceden “GSR 2 Sertifikası” almış olan markalar ve ithal ettikleri modelleri açısından çok büyük bir sorun olmayabilir. Ancak önceden sipariş edilmiş, uygun fiyata satılabilmesi için donanımları belirli bir düzeyle sınırlandırılmış modellerde sorun olabilir.

Şimdilerde firmalarca kampanyaların dozunun artmasını, buna bağlayabiliriz. Yani stoklar, 7 Temmuz öncesi eritilmeye çalışılıyor… Kısacası 7 Temmuz’a kadar satışlar hareketli kalmaya devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu