SON DAKİKA

Kabotaj Bayramı’na özel 1 kilometrelik Türk bayrağı

Kabotaj Bayramı’na özel 1 kilometrelik Türk bayrağı
expand

MERSİN, (DHA)-MERSİN’de 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Güneş ve Deniz Festivali’nde Akdeniz Bölge Komutanlığı tarafından deniz yüzeyinde açılan 1 kilometrelik Türk bayrağı ilgi gördü.

Mezitli ilçesi Soli Pompeipolis sahilinde Mersin Valiliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1 Temmuz Kabotaj Bayramı ile Güneş ve Deniz Festivali kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler nedeniyle vatandaşlar sahile akın etti. Akdeniz Bölge Komutanlığı ekipleri 1 kilometrelik Türk bayrağını deniz yüzeyine taşıdı. Ayrıca etkinlikler kapsamında helikopter ve gemiler eşliğinde sergilenen flyboard gösterileri izlendi. Deniz yüzeyinde helikopter ve gemilerle gerçekleştirilen gösteriler, adeta görsel şölen oluşturdu.

TURİZME YENİ KATKI

Etkinlikler nedeniyle sahilde açılan stantları gezen Vali Ali Hamza Pehlivan, Soli Pompeipolis’in bir antik kent olmanın ötesinde aynı zamanda dünyanın en eski limanlarından birini bünyesinde barındırdığını belirterek, “Soli demek, güneş demek. Geçtiğimiz yıllarda Mezitli ilçemizde Güneş Festivali adı altında etkinlikler gerçekleştiriyorduk. Bu yıl 1 Temmuz’un da Kabotaj Bayramı olması hasebiyle hem Kabotaj Bayramı’nı kutlamak, bu vesileyle de Güneş Festivali’ne bir isim daha eklemek suretiyle Deniz ve Güneş Festivali olarak turizm ve tanıtım maksatlı bir faaliyete döndürmek istedik. Akdeniz’in hemen kıyısındayız. Akdeniz, malumunuz bizim mavi vatan olarak addettiğimiz, nitelendirdiğimiz kara sularımızı içeren bir değerimiz. Biz bu etkinliklerle bir yandan Kabotaj Bayramı’mızı kutlamış oluyoruz. Bu bayram nedeni ile dünden bugüne hem aziz ecdadımızın karada olduğu gibi denizde vermiş olduğu mücadeleleri hatırlıyoruz, aziz ecdadımızı yad ediyoruz. Bir yandan da Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, Türkiye Yüzyılı’nı topyekun bir şekilde herkesin kattığı katılımıyla inşa ettiğimiz bu günlerde bir yandan denizlerimize dikkat çekmek, bir yandan da bunu yaparken tabii deniz demek elbette ki bir yönüyle stratejik bir önemi ifade ediyor, bir yönüyle ekonomiyi, bir yönüyle turistin hasılı denizle ilgili bütün konuları gündemimize gelmiş oluyor” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu