SON DAKİKA

Kabak Çekirdeği Besin Değerleri: İçeriği Ve Sağlık Faydaları

Her gün dengeli tüketildiği vakit sağlamış olduğu faydalar eşliğinde ciddi katkılar verdiğini söylemek mümkündür. Bu durum hem hastalıklar açısından hem de estetik konularda öne çıkan faydaları olduğuna eklemek gerekir.

 Kabak Çekirdeği Besin Değerleri: İçeriği ve Sağlık Faydaları

 Zengin içeriği ve aynı zamanda sağlıklı faydaları eşliğinde kabak çekirdeği en çok tüketilen çerez çeşitleri içerisinde yer alır. Bu bağlamda 100 gram içerisinden ele alındığında toplamda 560 kaloriye sahip olduğunu söylemek mümkündür. Yani 10 gram gün içerisinde tüketildiği zaman bile 56 kalori elde edilir.

 Diğer yandan kabak çekirdeği B vitamini, E vitamini, selenyum, potasyum, magnezyum, çinko ve fosfor ile beraber mangan gibi zengin kaynakları barındırmaktadır. Bu da sağlıklı bir besin tüketimi imkanı verir.

 Saçlar ve tırnaklar ile beraber cildin yanı sıra pek çok hastalık konusunda da bu yönüyle önemli faydalar oluşturmaktadır. Diğer yandan önemli oranda lif, karbonhidrat, protein ve yağ barındırmaktadır. Bu miktarlar 100 gram içerisinde değişkenlik göstererek ön plana çıkar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu