SON DAKİKA

Jose Mourinho itiraf etti: Benimle ilk görüşmeyi…

Jose Mourinho itiraf etti: Benimle ilk görüşmeyi...
expand

KAYNAKCnnturk.com

Sarı-lacivertlilere 2 yıllık imza atan Jose Mourinho, Başkan Ali Koç‘la birlikte ilk kez basının karşısına geçiyor. Basın toplantısına taraftarlara teşekkür ederek başlayan Ali Koç, “Hocamız ve ekibinden duyduğum kadarıyla ‘Bu tip imza törenleri gördük ama böylesini yaşamadık’ dediler. Onun için Fenerbahçe‘nin taraftar gücünü gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Koç aynı zamanda gazetecilerin sorduğu soruları Mourinho’ya çevirdi.

İşte Mourinho’nun açıklamalarından öne çıkanlar (CANLI):

Jose Mourinho itiraf etti: Benimle ilk görüşmeyi...

“Dün buraya gelen ve gelmeyen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Eskiden ben Mourinho’yum diye şaka yapardım, şimdi ben Fenerbahçe’nin hocasıyım diye adlandırıyorum. Çünkü böyle olmak istiyorum.”

“Benimle ilk iletişime geçen kişi Mario Branco‘ydu. Yani sonuç olarak Ali Koç’tu. Ben hangi kulübe gidersem gideyim dedikodu oluyor. Transfer anlamında hiç kimseyle konuşmadım. Ben isimlerden ziyade proje ve istikrar görmek istiyorum. Biz isim üzerinden değil profiller üzerinden konuştuk. Asla isim konuşmadık. Daha net söylemek gerekirse; Roma‘dan eski oyuncularıma karşı asla bir ilgim yok. Şu anda acele etmenin zamanı değil. Sakin bir şekilde işlerimizi yapmamız gerekiyor.”

“Ben serbest bir teknik direktördüm dolayısıyla imza atmadan önce kimseden izin almama gerek yoktu. Ben her zaman aileme ve dostlarıma danışırım. Saklamayacağım Aziz Yıldırım ile de bir görüşmem oldu. Ama Fenerbahçe’ye gelmek için kimseden izin almadım.”

“Ben 2 yıl boyunca Fenerbahçe’nin teknik direktörüyüm. Ben Ali Koç ve Branco buradayken bu sözleşmeyi imzaladım. Bana sunulan proje çok önemliydi. Geçirdiğimiz 2 günde şunu temin edebilirim, her şey üst düzey. Bu sabah tesisleri gezdim, büyük takımlarda çalıştım ve gördüğüm seviye çok iyi. Hazırlıklara 2 hafta sonra başlamamız gerekiyor. Fenerbahçe taraftarı için her şeyimi vereceğim. Bu kulübün ruhu onlar.”

“Portekiz’de Türkiye Ligi maçları canlı olarak veriliyor haftada 2 maç olarak. Ben buraya gelmeden önce düzenli olarak takip ediyorum. Gittiğim yerde ilgi çekerim. Şu anda daha fazla insan bu ligi takip edecek diye düşünüyorum. Ben buraya Türkiye Ligi için geldim ama temelde Fenerbahçe için geldim. Eğer Fenerbahçe’nin haklarını savunmak için bir duruş göstermem gerekirse bunu iki kere düşünmem.”

“İsmail Kartal’a kariyerinde başarılar dilerim. Bıraktığı takım için ona teşekkür ediyorum. Geçen sezon hakkında konuşmam etik olmaz. Kapalı kapılar ardından konuşacağız. Fenerbahçe’nin rüyalarını gerçekleştirmemiz için çok güçlü bir kadro kuracağız.”

“Herhangi bir söz vermiyorum. İnsanlar büyük düşünüyor. Avrupa’da 6 finalim var ve 5’ini kazandım ama adım adım gitmeliyiz. Ana hedefimiz Süper Lig şampiyonu olmak. Benim için hırs her maçı kazanıp şampiyon olmaktır. Fenerbahçe’nin realitesi bu. Taraftarlarımızın neler hayal ettiğini biliyorum. İmkanım olsaydı yarın antrenmana başlar, önümüzdeki hafta sonu ilk maçıma çıkardım.”

MARIO BRANCO: MOURINHO İLE KONUŞAN İLK KİŞİ BENİM

Jose Mourinho itiraf etti: Benimle ilk görüşmeyi...
Portekizli teknik adamla 2 yıl boyunca çalışacaklarını belirten Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, “Jose Mourinho ile Türkiye’ye gelmesi için konuşan ilk kişi benim.. Ondan sonra olan şeyler beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren şeyler sportif anlamda hocamıza sunduğumuz proje ve başkanımızın sahip olduğu vizyon. Bu sayede dünya futbol tarihinin en iyi hocalarından birinin dikkatini çekebildik. Bence artık buna odaklanmamız gerek.” ifadelerini kullandı.

Transferde değil Mayıs ayında şampiyon olmak istediğini belirten Branco, “Geçen sene transferde iyi iş çıkarttık. Biraz taraflıyım ama tutturma oranımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Başkana, yönetime, gözlemcilerimize teşekkür etmek istiyorum. Sportif anlamda devrime inanmam. Geçen sene iyi şeyler yaptık. Takım hem performans hem de istatistiksel olarak iyi iş çıkardı ama dünyadaki her takım gibi geliştirecek çok şeyimiz var. Bunu yapacağız.” söylemlerinde bulundu.

ALİ KOÇ: DAHA FAZLA OY ALMAK İÇİN BİTMEMİŞ TRANSFER AÇIKLAMAYACAĞIZ

Jose Mourinho itiraf etti: Benimle ilk görüşmeyi...
Başkanlık seçimleri öncesi Aziz Yıldırım’ın yaptığı transfer açıklamalarına cevap veren Ali Koç, “Şampiyonluk sözü vererek şampiyon olunmuyor. Ama şu sözü verdim, söz vermemize gerek kalmayacak bir takım kuracağız. Sırf popülist olmak, özellikle genç kongre üyelerimizin gönlünü çalmak için boş vaatlerde bulunmayacağız. Anlaştık dersek anlaşırız.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu