SON DAKİKA

İzmir’de fabrikaya sığınan geyik ayağından vurulmuş

KAYNAK DHA

Ayağından yaralıydı. Ona yardım etsinler diye fabrikaya sığındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaralı geyiğin tedavi altına alındığını duyurdu.

İzmir’de fabrikaya sığınan geyik ayağından vurulmuş

Görüntüler İzmir-Kemalpaşa’daki organize sanayi bölgesinden. 7 Ekim’de bir fabrikanın bahçesinde kızılgeyik sürprizi yaşandı. Geyiği görenler Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Doğal Yaşam Parkı’na götürülen kızılgeyiğin sol ayağından tüfekle vurulduğu belirlendi. 1,5 yıldır bu şekilde yaşadığı tespit edilen geyik, önümüzdeki hafta ameliyata alınacak.

Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medyadan yaralı bulunan geyiğe dair açılama yaptı. “Bir süre daha misafirimiz olarak gözetim altında kaldıktan sonra doğal yaşam alanına kavuşacak” dedi.

İzmir’de fabrikaya sığınan geyik ayağından vurulmuş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Veteriner Hekim Şükrü Erdem Onur, geyiğin ayağında kırık olduğunu söyledi. Ateşli silahla yaralama sonucu yine ayağında saçmalar bulunduğunu aktardı. 4-5 yaşlarında olduğu tespit edilen geyiğin ortopedi operasyonuna alınacağını duyurdu. “Sağlığına kavuşturup yeniden doğal yaşam alanına bırakmak istiyoruz.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu