YAZARLAR

It’s football!

Futbol bu, gerçekten garip bir oyun… Eintracht Frankfurt karşısında sezonun en iyi futbolunu sergilersin,kaleci Kaua Santos kariyer maçı oynar, maçtan mağlubiyetle ayrılırsın. Bazen de şans yanında olur, Frankfurt maçındaki performansıyla ıslıklanan Ersin Destanoğlu kalesine duvar örer ve gruptaki en zor sınavlarından birini kazanırsın… Futbolu özel kılan bu galiba.

Lyon’da böyle bir geceye şahit olduk. Beşiktaş maçın ilk 30 dakikalık bölümünde ev sahibi ekibe hiçbir şekilde karşılık veremedi. Orta sahamız oyunda yoktu, pas yapamadık. Uzaklaştırılan toplar, ‘tenis topu’ misali Beşiktaş kalesine tehlike olarak döndü. Cherki ve Benrahma’nın kanatlardaki etkili oyunu sonrası çok pozisyon verdik ve Fransızlara şut imkanı tanıdık.

Yetenekleri kısıtlı olan Svensson, Beşiktaş’ın savunma anlamında en zayıf halkalarından biri. Rafa’dan da fazla yardım görmeyince temsilcimiz zor anlar yaşadı. Lyon’un kabus gibi çöktüğü bu dakikalarda Ersin’in performansıyla ayakta kaldık. Lacazette’in golü ofsayt gerekçesiyle VAR’dan dönerken, yine VAR uyarısıyla penaltı frikiğe dönüştü. İlk yarının golsüz bitmesi, Beşiktaş adına tam bir futbol kısmetiydi.

Siyah-beyazlılar ikinci yarıda ayağa paslarla rakibin temposuna set çekerken, oyunda da dengeyi sağladı. Son 25 dakikalık bölümde etkili kontrataklar geliştirdi. Golün işaret fişeğini 67’de Immobile attı. Talihsiz bir biçimde top direkten döndü. Daha sonra Kartal’ın ‘oyun aklı’ Rafa Silva’nın klas asistinde Gedson yerden ip gibi vururarak Kartal’ı öne geçirdi. Portekizli futbolcu Gio’nun dokunuşuyla ofansif kabiliyetlerini sergilemeye devam ediyor.

Yalnız Gio’nun sahada varlık gösteremeyen, yaptığı pas hatalarıyla saç-baş yolduran Ernest Muçi’ye bu kadar tahammül etmesine açıkçası şaşırdık. Bunu çok sorduk ve sormaya da devam edeceğiz: Semih niye kulübede ? Oyuna girdikten sonra takımın çehresi değişti. Savunmaya yardıma geldi, topu ayağında tuttu, takıma nefes aldırdı. Gio fanteziye gerek yok, Semih bu takımın bankosudur.

Sonuç olarak Beşiktaş, Fransa’da hem çok değerli galibiyet hem de 2017’nin rövanşını aldı. İlk galibiyet, takıma kuşkusuz öz güven ve moral yükleyecektir. Grupta bundan sonraki maçlar nispeten daha kolay. Siyah-beyazlılar 6 Kasım’da İstanbul’da oynayacağı kritik Malmö maçını kazanırsa şansını artırır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu