SON DAKİKA

İsrail’in sosyal medyadaki trol ordusu! ABD’li yetkilileri etkilemek için kullandılar

KAYNAKCNN TÜRK

NYT: PROPAGANDA İÇİN BİNLERCE SAHTE HESAP AÇILDI

Netanyahu hükümeti sosyal medyada İsrail yanlısı içerik yaymak için trol hesaplara başvurdu. İddia Amerikan New York Times Gazetesi’nden. Gazete, Tel Aviv yönetiminin İsrail yanlısı içerikleri yaymak ve ABD’li yetkilileri etkilemek için sahte hesapları finanse ettiğini yazdı.

Haber göre, İsrail Diaspora Bakanlığı, ABD Kongresi, Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerini İsrail ordusuna fon sağlamaya çağıran sahte sosyal medya hesaplarının kullanıldığı bir operasyonun emrini verdi.

4 İsrailli yetkili, bu gizli kampanyanın İsrail Diaspora Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini söyledi. Habere göre bakanlık operasyon için yaklaşık 2 milyon dolar ayırdı ve yapay zeka platformlarını gizli etki kampanyası amacıyla kullanan Tel Aviv’deki “Stoic” adlı İsrailli şirketi bu işi yürütmesi için kiraladı.

NYT: BÜTÜN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINI KULLANDILAR

Kampanyanın en yoğun döneminde, İsrail yanlısı yorumlar yayınlamak için X, Facebook ve Instagram’da “Gerçek Amerikalılar” gibi davranan yüzlerce sahte hesap kullanıldı. Bu sosyal medya hesapları, ABD Temsilciler Meclisi üyelerine odaklandı ve onları İsrail ordusunu finanse etmeye devam etmeye çağıran paylaşımlarda bulundu. Paylaşımların çoğunu oluşturmak için yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT kullanıldı.

Kampanyanın X, Instagram ve Facebook’taki sahte hesaplarının çoğu hayali ABD’li öğrenciler, endişeli vatandaşlar ve yerel seçmenler gibi davrandı. Bu hesaplar İsrail’in savaştaki pozisyonunu destekleyen makaleler ve istatistikler paylaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu