SON DAKİKA

İsrail Savunma Bakanı’ndan Hizbullah’a tehdit

KAYNAKCNN TÜRK

“Bu görüşmelerde Gazze cephesindeki, Lübnan cephesindeki gelişmeleri tartışacağım ve bunlar şu anda büyük önem taşıyor. Gazze’de, Lübnan’da ve başka yerlerde de gerekli olabilecek her türlü eyleme hazırız.”

İsrail Savunma Bakanından Hizbullaha tehdit

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, üst düzey ABD’li yetkililerle Gazze saldırılarını görüşmek için Washington’a gitti. İsrail ile ABD arasındaki son krize de değindi. Bir kez daha Başbakan Binyamin Netanyahu’nun “ABD, İsrail’e silah göndermeyi bıraktı” iddialarına tepki gösterdi. “Gazze Şeridi’nde ‘c aşaması’na geçiş büyük önem taşıyor. Bu geçişi ABD’li yetkililerle görüşeceğim, bunun ek şeyleri nasıl mümkün kılabileceğine değineceğim ve bu konuda da ABD ile yakın iş birliği sağlayacağımızı biliyorum.”

İsrail Savunma Bakanından Hizbullaha tehdit

Gallant, mevkidaşı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de bir araya gelecek. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin İsrail’e silah göndermeyi durdurduğunu ifade etmişti. Buna sinirlenen Başkan Joe Biden’ın ABD-İsrail görüşmelerini iptal ettiği basında yer almıştı. Gallant’ın ABD’ye gitme kararı bunun ardından geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu