SON DAKİKA

İsrail Kabinesi’nde çatlak derinleşti

KAYNAKCNN TÜRK

“Dürüst olmak gerekirse, hükümete girmek basit bir karardı. Kaçırılanlar Hamas tünellerindeyken, kuzey sakinleri evlerinden uzaktayken, cephede binlerce savaşçı varken ayrılmak karmaşık ve acı verici bir karar.”

İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz görevinden ayrıldı. Başbakan Binyamin Netanyahu’yu suçladı.

İsrail Kabinesinde çatlak derinleşti

“Bugün rehinelerin ailelerinden özür dilemek istiyorum. Çok şey yaptık, sonunda başarısız olduk. Kaçırılanların çoğunu henüz eve getirmeyi başaramadık.”

Gantz, rehine ailelerinden özür dileyerek “başarısız olduk” dedi. Netanyahu’yu erken seçime çağırdı.

“Netanyahu’ya sesleniyorum, üzerinde anlaşmaya varılmış bir seçim tarihi belirleyin. İnsanlarımızın parçalanmasına izin vermeyin.”

İsrail Kabinesinde çatlak derinleşti

İsrail Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz’ın ardından istifa ettiğini duyurdu.

Eisenkot, Netanyahu’ya sunduğu istifa mektubunda “Başbakanlığını yaptığınız kabine, savaşın hedeflerine ulaşması için gerekli kararları almadı. Son dönemde aldığınız kararların ülkenin çıkarlarına uygun olmadığını gördük.” ifadelerini kullandı ve hükümetin İsrail’in stratejik durumuna ve ulusal güvenliğine zarar verdiğini öne sürdü.

İsrail Kabinesinde çatlak derinleşti

İsrail’in Savaş Kabinesi’ndeki bu hareketliliğe İran’dan da yorum geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kani, “İsrail rejimi içeriden çöküyor” dedi. “Siyonist rejimin kabinesinde, ordu ve güvenlik yetkilileri arasında tekrarlanan istifalar, rejimin iç çöküşünü ve Gazze Şeridi’ne yönelik sekiz aylık saldırıları sırasında belirlenen hedeflerinden hiçbirine ulaşamadığını gösteriyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu