SON DAKİKA

İsrail İran’a nasıl saldırdı?

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail, İran’a yönelik beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirdi. İran’da cumartesi gece saatlerinde üç ayrı noktaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 100 savaş, yakıt ikmal ve casus uçakları kullanıldı. Saldırı 3 aşamada gerçekleştirildi. Birinci dalga İran’ın hava savunma sistemine odaklanırken, ikinci ve üçüncü dalgalar füze ve insansız hava aracı üsleri ile silah üretim tesislerine odaklandı.

İsrail İran’a nasıl saldırdı

Vurulan bölgeler başkent Tahran, Huzistan ve İlam kentleri. İsrail, misillemesinde bir süredir konuşulan nükleer sahaları hedef almadı. Bunun yerine askeri tesisleri tercih etti. Bu da, 7 Ekim’den bu yana birbirlerine karşılıklı saldırılar düzenleyen iki ülkenin Orta Doğu’da artışa geçen gerilimin daha da alevlenmemesini istediği yönünde yorumlandı.

İsrail’in cuma günü, yani İran’a saldırısından bir gün önce, İran’a uyarıda bulunduğu öne sürüldü. “Bu saldırıya karşılık verme” mesajı ilettiği bilgisi paylaşıldı. ABD Başkanı Joe Biden da Beyaz Saray’da İsrail’in İran’a karşılık vereceği saldırıya ilişkin açıklama yapmıştı. “İsrail’in yerinde olsam, petrol tesislerini hedef almazdım” demişti.

İsrail İran’a nasıl saldırdı

İşte İsrail’in saldırısında nükleer ve petrol sahaları vurmaktansa askeri üslere saldırması, İsrail’in Joe Biden’ın verdiği bu tavsiyeyi dinlediği yönünde yorumlandı.

Bir yılı aşkın süredir ateş altında olan Orta Doğu’da gözler bir kez daha İran’a çevrilmiş durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu