SON DAKİKA

İsrail askerinden itiraf: “Sivilleri kalkan olarak kullandık”

KAYNAKCNN TÜRK

İsrail, Gazze’de on binlerce kişiyi öldürmesinin gerekçesi olarak “Hamas sivilleri kalkan olarak kullanıyor” diyordu. Ancak İsrail askerleri Amerikan medyasına itiraf gibi bir açıklama yaptı. Sivilleri kalkan olarak kullananın İsrail ordusu olduğunu söyledi.

İsrail askerinden itiraf: Sivilleri kalkan olarak kullandık

New York Times’a konuşan askerlere göre İsrail, Hamas mevzilerine saldırırken, silah zoruyla önlerine kattıkları Filistinlilerin arkalarına saklanıyor. Bubi tuzaklı tünellere Filistinli esirleri götürüyor. Bazı askerler uygulamaya tepki gösteriyor ancak İsrailli komutanlar, “Filistinlilerin hayatının değersiz” olduğunu söylüyor.

İsrailli askerler bu kişilerin bazılarının sonradan masum olduğu ortaya çıkan Filistinli esirler olduğunu, bazılarınınsa evlerini kaybetmiş siviller olduğunu söylüyor. Gazeteye Filistinliler de konuştu. Askerlerin ev ve dükkanlarına gelerek kendilerini esir aldıklarını, giysilerini çıkarttırıp kelepçeledikten sonra canlı kalkan olarak kullandıklarını anlattı.

İsrail askerinden itiraf: Sivilleri kalkan olarak kullandık

İtiraflar bununla da sınırlı değil. ABD merkezli ajans Associated Press’in haberine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, emekli generallere bir plan sundu. Planda Kuzey Gazze’yi tamamen aç bırakmak var.

Plana göre, sivillere 3 hafta içinde bölgeden gitmeleri emredilecek. Gitmeyenlerin hepsi “savaşçı” olarak sınıflandırılacak. Ne yiyecek ne de başka malzeme girmesine izin verilmeyecek, böylece kuzey bölümdeki Gazzelilerin açlıktan ölmesi beklenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu