SON DAKİKA

İspanya Fransa maçı ÖZETİ! EURO 2024 Fransa İspanya HANGİ TAKIM FİNALDE?

İspanya Fransa maçı ÖZETİ EURO 2024 Fransa İspanya HANGİ TAKIM FİNALDE
expand

KAYNAKCnnturk.com

EURO 2024’te final eşleşmesinin ilk ismi bugün oynanacak İspanya Fransa maçı ile belli olacak. Rakiplerini birer birer eleyerek kupanın dışına itmeyi başaran iki takım bu kez yarı finalde karşı karşıya gelecekler. Kupanın şimdiye kadarki en başarılı takımı olan İspanya EURO 2024’te oynadığı tüm maçları kazanan tek takım oldu. Grup aşamalarında 3’te 3 yapan, son 16 turundan ve çeyrek finalden de galibiyetle ayrılan İspanya, Almanya karşısında zorlansa da yarı finale adını yazdırmayı bildi. Carvahal’in son maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu mücadelede yer alamayacak olması da İspanya’nın bazı kadro rotasyonuna gitmesi gerektiği anlamına geliyor.

İSPANYA VE FRANSA YARI FİNALE NASIL KALDILAR?

İspanya, Hırvatistan’ı 3-0, İtalya’yı 1-0 ve Arnavutluk’u 1-0 yenerek grup aşamalarını 9 puanla lider olarak tamamlamış ve ardından son 16 turunda Gürcistan ile eşleşmiş ve 4-1’lik net bir skorla çeyrek finale kalmıştı. Çeyrek finalde ise ev sahibi Almanya’yı yenen İspanya yarı finale adını yazdırmıştı. Fransa ise Avusturya’yı 1-0 yenmiş Hollanda ve Polonya ileyse 0-0 berabere kalmıştı. Gruptan çıktıktan sonra son 16 turunda Belçika’yı 1-0 yenen Fransa, çeyrek finalde ise Portekiz’i kupanın dışına itmişti.

İSPANYA FRANSA MAÇI CANLI İZLE – EURO 2024 YARI FİNAL MAÇI HD İZLE (MİLLİ MAÇ CANLI YAYIN)

İspanya ile Fransa arasında oynanacak olan maç TRT1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Dijital olarak internet üzerinden maçı canlı izlemek isteyen kişiler ise TRT’nin yayın platformu olan Tabii üzerinden maçı canlı izleyebilecekler.

İSPANYA FRANSA MAÇI TRT 1 TABİİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

MAÇ ÖZETİ

Münih Futbol Arena’da oynanan maç hızlı başladı. Müsabakanın 9. dakikasında Kylian Mbappe’nin asistinde Kolo Muani, Fransa’yı 1-0 öne geçirdi. Oyundan düşmeyen İspanya, 21. dakikada Lamine Yamal, 25. dakikada da Dani Olmo’nun golleriyle 4 dakikada skoru 2-1’e getirdi ve devre arasına bu sonuçla girildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da net gol pozisyonu geliştiremedi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarının son dakikalarında İspanya, risk alan rakibi karşısında hızlı ataklar geliştirmeye çalıştı.

İkinci 45 dakikada gol sesi çıkmayınca maç, İspanya’nın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonuçla İspanya, adını finale yazdırırken Fransa turnuvaya veda etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu