SON DAKİKA

İran dini lideri Hamaney’den kafa karıştıran mesaj

KAYNAKCNN TÜRK

Hamas lideri İsmail Haniye suikastına karşı İran İsrail’e misillemesini ne zaman yapacak? Tüm dünya yaklaşık 1 aydır bunun cevabını ararken, İran dini lideri Ali Hamaney’den ilginç bir açıklama geldi.

Hamaney düşman ile bazı alanlarda çalışılabilir mesajı verdi. “Düşmana umut bağlamamalıyız. Planlarımızı uygulamak için düşmanın onayını beklememeliyiz. Ancak bu, bazı alanlarda o düşmanla çalışmakla çelişmez. Buna hiçbir engel yoktur. Ancak onlara umut bağlamayın. Onlara güvenmeyin.”

Dünyada internet erişimine yönelik en katı kontrolleri uygulayan ülkelerden biri olan İran’ın dini lideri, siber alana düzenlenme getirilmesi gerektiğini söyledi.

İran dini lideri Hamaneyden kafa karıştıran mesaj

Buna örnek olarak da mesajlaşma uygulaması Telegram kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasını örnek verdi. “Fransa’nın bu zavallı genci tutukladığını gördünüz, evet onlar internet söz konusu olduğunda bu kadar katılar. Onu alıp hapse atıyorlar ve 20 yıl hapis cezası alabileceğiyle tehdit ediyorlar. Bunun nedeni Pavel Durov’un, onların yönetimini internet üzerinden ihlal etmiş olması. Yönetimi ihlal etmek kabul edilemez. Siz yetkililer bir ülkeyi yönetiyorsunuz, bir sorumluluğunuz ve bir misyonunuz var, yönetiminizi ihlal edenlere izin veremezsiniz.”

Hamaney yapay zekanın kullanımıyla ilgili de konuştu. İleride yapay zekayı kullanmanın Batı’nın iznine tabi olacağını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu