SON DAKİKA

İran dini lideri Hamaney, 4 yıl sonra hutbeye yanında tüfekle çıktı

İran Dini Lideri Hamaney 2020’den bu yana ilk kez Tahran’ın merkezindeki İmam Humeyni Camii’nde cuma namazı kıldırdı, hutbe verdi.

Hamaney’in cuma hutbesine yanında tüfek ile çıktığı görüldü. Hutbe esnasında görüntülere tüfeğin namlusu yansıdı.

İran dini lideri Hamaney, 4 yıl sonra hutbeye yanında tüfekle çıktı

Söz konusu silahın, Türkiye’de “Kanas” ismiyle de anılan SVD keskin nişancı tüfeği olduğu belirtiliyor. 

Kanas kelimesinin, “Keskin Nişancı Silahı” ifadesinin kısaltması olan KNS’den türetildiği ya da Arapça’da “keskin nişancı” anlamına gelen kelimeden esinlendiği düşünülüyor.

İran dini lideri Hamaney, 4 yıl sonra hutbeye yanında tüfekle çıktı

Hamaney’i dinlemek için toplanan kalabalıktan “Kahrolsun Amerika ve İsrail” sesleri yükseldi.

Konuşmasında sık sık Müslümanlar arasında birlik çağrısı yapan Hamaney, “İran halkının düşmanı, Filistin, Lübnan, Irak, Mısır, Suriye, Yemen halkının düşmanıdır” dedi.

İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırısına dair ise “İran Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı operasyon, Siyonist rejime verilecek en hafif cezaydı.” dedi ve bu operasyonun yasal olduğu söyledi.

“Düşman başarılı olursa başka ülkelere de saldıracak” diyen Hamaney, “Düşman aynı düşman. Çeşitli ülkelerde farklı şekilde düşmanlık yapıyor. Birinde psikolojik, birinde ekonomik savaş açıyor. Bazen silahla, bazen tebessüm ve gülücükle geliyor. Ama kontrol odası bir yerdedir, aynı yerden komuta ediliyorlar, aynı yerden Müslüman halklara saldırılmasını istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu