SON DAKİKA

İngiltere’nin 1.6 milyar dolarlık gizli denizaltı planları bar tuvaletinde bulundu

İngiltere'nin 1.6 milyar dolarlık gizli denizaltı planları bar tuvaletinde bulundu

Astute sınıfı bir gemi olan HMS Anson ile ilgili dosyalar İngiltere‘nin kuzeyindeki liman kenti Barrow-in-Furness’teki bir barda bulundu.

The Sun’ın haberine göre, donanma gemilerinin inşa edildiği tersanesinden çok uzakta olmayan bir barda belgeleri gördüğünü iddia eden bir kaynak, “Oldukça hareketli bir geceydi. Bar, rıhtımdan gelen askeri ve sivil insanlarla doluydu.” diye konuştu.

Kaynak, “Tuvalete girdim ve planlar kordonla birlikte hücrenin zemininde yatıyordu. Onları herkes bulmuş olabilir” dedi.

Dosyaların, denizaltının “torpido kapaklarını, yönlendirmeyi ve kaldırma kuvvetini kontrol eden” hidroliğinin bir tanımını içerdiği bildiriliyor.

Bir Donanma sözcüsü The Sun’a dosyaların “genel eğitim belgeleri” olduğunu söyledi, ancak “keşif koşullarının” araştırılacağını da sözlerine ekledi.

Donanma, filoya geçen yıl katılan HMS Anson’ı “İngiltere’nin askeri kapasitesinin en ileri noktası” ve “dünyanın en gelişmiş avcı-öldürücü denizaltısı” olarak tanımlıyor. Şubat ayında gemi, deniz denemeleri için İskoçya’daki Clyde Deniz Üssü’ne yelken açtı.

Adalet Bakanlığı web sitesinde , özellikle belgeler “rutin veya iyi anlaşılmış bir iş sürecinin dışında paylaşılabiliyorsa” , resmi olarak hassas bilgileri işleyen kişilerin “bilinmesi gerekir” ilkesine uyması gerektiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu