YAZARLAR

İlk görev tamam, Avusturya’ya dikkat!

‘Bizim Çocuklar’ F Grubu’nun son sınavında Çekya ile karşılaştı. Beraberliğin ikincilik için yeteceği karşılaşmaya tur biletini cebimize koyarak başladık. Rakibimizin en önemli özelliği yüksek fizik kalitesiyle oynaması. Şişirme toplarla maçın başında kalemizi tehdit ettiler. Barak’ın haklı bir kararla ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edilmesinin bize avantaj sağlayacağını düşünüyorduk. Ancak yanıldık.

İlk yarıda rakip kaleyi bulan tek şutumuz olmadı. Rakibimiz ise devrenin son bölümünde etkili geçiş oyunuyla kalemizde büyük tehlike yarattı. Sahanın başarılı ismi Mert Günok açıyı iyi kapatarak Çekya’ya gol izni vermedi. Kanatları etkili kullanamadık, ceza alanına girmekte güçlük çektik.Oyunu kendi kendimize zorlaştırdık. İkinci yarıda tempoyu artırdığımız bölümde rakip kaleyi abluka altına aldık. Turnuvada çok şeyler beklediğimiz Hakan Çalhanoğlu sol çaprazdan ayağının dışıyla ‘regista’ya yakışır çok şık bir gole imza attı.

Çekya 66’da karambolde Soucek’in golüyle eşitliği sağladı. Otoritesinden hiç ödün vermeyen ve sahada kart göstermediği oyuncu neredeyse kalmayan hakem Istvan Kovacs’ın gol kararı skandaldı. Mert Günok’a Chory’nin yaptığı net şarjı görmedi. VAR’dan da uyarı gelmemesi, oyuncularımızı da sinirlendirdi. Çekya bu dakikadan sonra her türlü riski alarak üstümüze geldi. Montella’nın rakip 10 kişi kalmışken, santrfor Cenk Tosun’u oyuna almak için 76 dakika beklemesini doğrusu garipsedik.

Son bölümde tempo tavan yaparken, 1 kişi eksik oynamanın dezavantajı ile iyice yorulan Çekya’nın fişini etkili kontratakla çektik. Cenk Tosun eski günlerden pasajlar sunarken, uzatma dakikalarında topu ağlarla buluşturup zaferi getirdi. Barış Alper Yılmaz’ın kanatta görev aldığı zaman, neler yapabileceğini bir kez daha gördük. Çekya’nın sol tarafını adeta otobana çevirdi ve maçın adamı seçildi. Mert Günok da yaptığı kurtarışlar, etkili degajları ile öne çıkan diğer isim oldu. İsmail Yüksek orta sahaya enerjisiyle dinamizm kattı.

Şimdi son 16’da Avusturya ile karşılaşacağız. Kurt teknik adam Ralf Ragnick kompakt, oyun disiplininden kopmayan, önde etkili baskı yapan harika bir takım oluşturmuş. Hazırlık maçında bizi farklı yenmişlerdi. İki önemli ekol Fransa ve Hollanda’nın arasında sıyrılıp gruptan lider çıkmaları da takdire şayan bir iş. Bu maçta özellikle savunmadan çıkarken hata yapma lüksümüz yok. Oyun kalitemizi ve mücadele gücümüzü maksimum seviyeye çıkarmalıyız. Grupta sergilediğimiz performans Avusturya engelini aşmaya yetmez.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu