DÜNYA

Hizbullah ”Dururuz” dedi, İsrail vurdu!

KAYNAKCNN TÜRK

HİZBULLAH’TAN “GAZZE’DE ATEŞKES” ŞARTI

 “Gazze’de çatışmalar durduğunda biz de savaşı durduracağız. Gazze’de ateşkes sağlandığında Güney Lübnan’daki yangını da durduracağız.”

Lübnan Hizbullah’ı Lideri Hasan Nasrallah, İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalar hakkında bu ifadeleri kullandı.

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerginliğin ne zaman son bulacağı merak edilirken, Hizbullah Liderinden “Gazze’de ateşkes koşulu” açıklaması geldi.

Hizbullah Dururuz dedi, İsrail vurdu

“Hamas’ı tatmin eden anlaşma hepimizi tatmin eder” diyen Nasrallah, destek cephesi olduklarını yineledi;

“Ateşkes varsa, herhangi bir anlaşmaya, mekanizmaya, müzakereye veya başka bir şeye bakılmaksızın cephemiz tartışmasız ateşi kesecektir. Bu bizim taahhüdümüzdür. Neden? çünkü bu bir destek cephesidir. Başından beri nettik.” dedi.

“İSRAİL, ATEŞKESE RAĞMEN DEVAM EDERSE BİZ DE EDERİZ”

Nasrallah, Gazze’de ateşkese rağmen İsrail’in Lübnan’a saldırmayı sürdürme ihtimaline dair ise “Savaştan korkmuyoruz” dedi ve ekledi:

“Gazze’de ateşkes olması durumunda İsrailli düşmanın Lübnan’a yönelik herhangi bir saldırıya asla izin vermeyeceğiz, ancak böyle bir senaryo pek olası değil, çok düşük bir ihtimal.”

Hizbullah Dururuz dedi, İsrail vurdu

Hizbullah Liderinin bu açıklamaları esnasında, Beyrut semalarından yükselen savaş uçağı sesleri ise dikkat çekti. Savaş uçaklarının ses duvarını aşması sonik patlamalara yol açtı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu