SON DAKİKA

Harris’ten Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

KAYNAKCNN TÜRK

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların Başkan Adayı Kamala Harris, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili açıklama yaptı.

Harris yaşananlar için, “Ayşenur, genç hayatı anlamsız bir şekilde sona erdiğinde Batı Şeria’da barışçıl bir şekilde protesto gösterisi yapıyordu, yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı duruyordu. Hiç kimse barışçıl bir protestoya katıldığı için öldürülmemelidir.” ifadelerini kullandı. Açıklama, Beyaz Saray resmi sitesinde paylaşıldı.

Harristen Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

Öte yandan, ABD merkezli Washington Post, hayatını kaybeden Türk asıllı Amerika vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüne dair bir rapor paylaştı. Raporda, Ayşenur’un protestodaki kargaşa içinde vurulmadığını; aksine, kalabalıktan yaklaşık 200 metre uzakta vurulduğu belirtildi. Raporda bunun bir kaza olmadığının da altı çizildi.

İsrail Silahlı Kuvvetleri ise, raporda belirtilen ifadelerin tam tersini savunuyor. Ayşenur Ezgi Eygi’nin kazara öldüğünü belirtiyor.

Harristen Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden da Türk aktivist Eygi’nin tamamen kazara hayatını kaybettiğini söylemişti. “Daha fazla ayrıntıya bakıldığında bunun bir kaza olduğu anlaşılıyor; kurşun yerden sekti ve kazara ona çarptı. Şimdi bunu çözmeye çalışıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu