TÜRKİYE

HAREKETE GEÇİLDİ! İzmir Körfezi’ne nefes olacak 15 madde…

KAYNAKCNN TÜRK

İzmir Körfezi’nde kıyıya vuran balıklar, yükselen keskin koku ve rengi yer yer siyaha dönen bir denize karşı Bilim Kurulu kuruldu. Körfeze nefes olacak 15 maddelik eylem planını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, İzmir Körfezi’nde meydana gelen balık ölümlerine ilişkin inceleme başlatmıştı. Balık ölümlerinin gerçekleştiği bölge ve körfez açıklarında çözüm arayışları hız kazandı.

İzmir Körfezi Koordinasyon Kurulu ve 35 akademisyenden oluşan İzmir Körfezi Bilim Kurulu, 15 maddeden oluşan acil eylem planını açıkladı. Eylem planında öncelikli olarak İzmir Körfezi’ne ulaşan kirliliğin önlenmesi var. Bu kapsamda denetimler sıkılaştırılacak, atık su altyapı tesisleri iyileştirilecek ve körfezde oksijeni artıracak yöntemler belirlenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle kurulan bilim kurulu ortaklığında dip çamuru temizliği hız kazanacak. Acil eylem planının kasım ayı sonuna kadar birçok maddesinin uygulamaya geçirilmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu