YAŞAM

Habeş Kedisi Özellikleri Nelerdir? Habeş Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Habeş Kedisi Özellikleri Nelerdir Habeş Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır
expand

KAYNAKCnnturk.com

Habeş Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Habeş kedileri, siyah kene işaretli turuncu-kahverengi kürkleriyle kolayca tanımlanabilirler. Kuyruğun ucu siyah olmalı ve göbek vücudun geri kalanıyla yakından eşleşmelidir. Bu yanık sienna kürke “kırmızı” denir ve bu cinste en yaygın kürk rengidir. Tarçın, mavi ve açık kahverengi kabul edilen diğer renklerdir, ancak bunlar kırmızı paltolardan çok daha az yaygındır.

Bu cins sessiz doğasıyla bilinir. Habeş kedisinin miyavladığını veya sizinle “konuştuğunu” nadiren duyacaksınız. Çok sessiz kedicikler olmalarına rağmen, bu onların ürkek oldukları anlamına gelmez. Oldukça sosyal, aktif ve her zaman bir oyun veya maceraya hazırlar. Mevsiminde bozulmamış bir dişi veya eş arayan sağlam bir erkek varsa, sessiz yapıları pencereden dışarı çıkabilir. Her iki cinsiyetten de sağlam kedilerin, daha sessiz ırklarda bile yüksek sesle uludukları bilinmektedir.

Habeş Kedisi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kardiyomiyopati geliştirme risklerinin artması nedeniyle, doğru diyeti seçmek önemlidir. Taurin ve diğer besinlerden yoksun diyetler, kalp problemlerinin gelişme riskini artırabilir. Bu kediler genellikle yedikleri mamayı yakmak için yeterince aktiftir, bu nedenle serbest beslenme onlar için genellikle kabul edilebilir. Habeş kedisinin sıkıntısı ve davranış problemlerini önlemek için her gün bol miktarda egzersiz yapması ve oyuna ihtiyacı olacaktır. Teaser oyuncaklar, jingle topları, sahte fareler ve tırmalama direkleri, kedinizi meşgul etmek ve eğlendirmek için elinizin altında bulundurmanız gereken harika öğelerdir.

Genellikle eğitilebilir kedilerin en üst sıralarında yer alan Habeş kedisi, eğitim egzersizlerine katılacak kadar akıllı ve meraklıdır. Abyssinian’ın kısa ceketi, minimum tımar ihtiyaçları olduğu anlamına gelir. Bu cins için haftalık veya daha az sıklıkta fırçalama genellikle yeterlidir. Kedinin derisi veya tüyü ile ilgili sorunları varsa, veteriner düzenli olarak belirli şampuanlarla banyo yapılmasını önerebilir, ancak aksi takdirde bu kediler banyoya ihtiyaç duymamalıdır. Kedinizin tırnakları çok uzarsa, kalınlaşırsa veya bir şeye takılırsa tırnak düzeltme işlemi yapılabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu