YAZARLAR

‘Forrest Gump’ filmi çekileli 30 yıl olmuş!

Önce yönetmen Johathan Demme, sonra tıfıl bir oyuncu gülerek perde arkasından çıkıyor. Bu Tom Hanks. Nereden bilebilirdik ‘Philadelphia’ filminin Avrupa’daki ilk tanıtımın bu kadar sönük geçeceğini. Soru -cevap faslı bitiyor ve sahneye çıkıyorum, Tom Hanks’in yanına gidiyorum. İlk Oscar ödülünü alacak oyuncuyla birde fotoğraf çektiriyorum. Bu Tom Hanks’le tanışmam oluyor. ‘Forrest Gump’, ‘Azap’ Yolu’, ‘Er Ryan’ı Kurtarmak’, ‘Da Vinci Şifresi’, ‘Melekler ve Şeytanlar’ ve ‘Polar Exspress’ filmlerinde de karşılaşmıştık. Hatta kendisine birlikte çektirdiğim ilk fotoğrafı gösterdiğimde ‘Uzun zaman önce!’ diye iç çekerek imzalamıştı.

Forrest Gump filmi çekileli 30 yıl olmuş

Winston Groom’un 1986’da kaleme aldığı “Forrest Gump’ romanını ‘The Tisch Company’ film şirketi beyazperdeye aktarmak için çalışmalar başlatır. Önce senaryoyu Eric Roth yazar. Ana şirket ‘Paramount’ dört dörtlük bir kadro arayışına girer. Yönetmen koltuğu Robert Zemeckis’e verilir. ‘Forrest Gump’ rolü için ilk aday John Travolta olur. Ama ‘Grease’ten tanıdığımız yakışıklı aktör teklifi geri çevirir. Bill Murray ve Chevy Chase ile anlaşma sağlanamaz. Yapımcılardan Steve Starkey bir yıl önce ‘Philadelphia’ filmi ile ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü alan Tom Hanks’i ortaklarına teklif eder ve ‘Forrest Gump’ akıllı isabetle ünlü oyuncuya nasip olur.

Forrest Gump filmi çekileli 30 yıl olmuş

Hikayesine gelince: Düşük IQ’lu bir adamın 20. yüzyıl Amerikası’nda tesadüfen yaşadıklarını günün şartları ve tarihi olaylarla anlatarak ülke başkanları ile tanışmasını ayrıca, kankaları ve sevdiği kadın için yaptıklarını anlatıyor. 75 lik IQ’su nedeniyle devlet okullarına kabul edilmeyen ancak eksikliğini sağlık ve fiziksel üstünlüğü ayrıca fenomenal yetenekleriyle giderek bizleri başka bir dünyaya doğru sürüklüyor. 56 milyon dolara mal olan bol Oscar ödüllü filmin 680 milyon dolar hasılat elde ettiği biliniyor. Bir başka ilginç yanı ise ‘Forrest Gump’ için gereken özel efektleri yapımcıların ek harcama yapmak istememesi üzerine Zemeckis-Hanks ikilisinin ceplerinden para ödemeleri. Ayrıca sözleşmeye Tom Hanks’in hasılattan pay alma koşulu da konmuş. Kimine göre Tom Hanks bu ek anlaşmayla 50 milyon dolar kazanmış.

‘Forrest Gump’ın devamı için 2006 yılında birkaç girişim yapıldı ama başta Tom Hanks ve yönetmen Robert Zemeckis yoğun programlarını öne sürerek bu öneriye olumsuz yanıt verdiler. Ancak ‘Forrest Gump’ın kök kadrosu yepyeni bir filmde tekrar buluştu. Richard McGuire’in çizgi roman kökenli ‘Here’ filminde senarist Eric Roth, oyuncular Tom Hanks ve Robin Wright ile yönetmen Robert Zemeckis bir araya geldiler. İlk kez de-aging teknolojisinin kullanıldığı bu yöntem ile insanların yüzündeki kırışıklıklar düzeltiliyor ve kişiler daha genç gösteriliyor. ‘Here’ 22 Kasım’da Los Angeles’ta yapılacak gala ile vizyona girecek.

Bugüne dek 6 kez bir araya gelen sıkı ortaklar Tom Hanks ve Robert Zemeckis ‘Forrest Gump’ı 30. yılında ‘Here’ ile kutlayacaklar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu