YAZARLAR

Formula 1 Avusturya GP’de Mercedes zaferi hatırladı! Verstappen ve Norris arasında kaos

Formula 1’de sezonun 11. yarışı Avusturya Grand Prix’sinde koşuldu. Verstappen ve Norris arasında temas yaşandı. İkilinin yaşadığı bu temas yarışın kaderini değiştirdi ve birincilik koltuğuna Russell oturdu. Öte yandan Ferrari pilotu Leclerc büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Avusturya’nın Spielberg kentinde yer alan 4,3 kilometrelik Red Bull Ring pistinde düzenlenen yarış, 71 tur üzerinden yapıldı. Birinci turun ardından Ferrari pilotu Charles Leclerc, pite girmek zorunda kaldı. Talihsizlikler Leclerc’in peşini bırakmadı. Ferrari pilotu yarış boyunca 4 kez pite gitti ve yarışı 11.olarak tamamladı.

TAKIM ARAKDAŞINI PİST DIŞINA ATTI

İlerleyen dakikalarda Alphine için yarışan iki pilot arasında tartışma çıktı. Esteban Ocon, Pierre Gasly’i pistin dışına attı. Gasly telsizden takım arkadaşına tepki gösterdi. İkili 41.turda yine karşı karşıya geldi ve Gasly önde kalmayı başardı. Yarış sonucunda 10. olan Gasly puan elde etti.

59. YARIŞTA NORRİS, VERSTAPPEN’İ GEÇTİ

Yarışın kızışma anlarından biri 59. turda yaşandı. McLaren pilotu Lando Norris, Redbull pilotu Max Verstappen’i geçmeyi başardı. Fakat dakikalar sonra Verstappen yeniden yarış birinciliğini elde etti.

VERSTAPPEN VE NORRIS ÇARPIŞTI YARIŞIN KADERİ DEĞİŞTİ

Birincilik ve ikincilik için yarış hız kesmeden devam ederken 64.turda ikili çarpıştı. Verstappen’in sol arka lastiği Norris’in de sağ arka lastiği patladı. Yarışta sarı bayrak çıkarken, Norris aracının hasar alması nedeniyle yarışa devam edemedi. Yarışın kaderini değiştiren bu olay sonrası Mercedes pilotu George Russell birinciliğe oturdu. Mercedes takım patronu Toto Wolff Russell’a seslendi ve ‘Bu yarışı kazanabilirsin’ dedi.

RUSSELL YARIŞI KAZANDI

Mercedes pilotu Russell, yarışı birinci olarak tamamladı. Russell bu sonuçlara birlikte ikinci kez birinciliği elde etti. Russell’ı McLaren pilotu Oscar Piastri izlerken üçüncülüğü Ferrari pilotu Carlos Sainz elde etti.

Russell’dan yarış sonrası ‘Biz hiç vazgeçmedik ve hep inandık’ paylaşımı geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu