TÜRKİYE

FETÖ’nün ölümünde göremediklerimiz… Hande Fırat terör örgütü içinde yaşananları anlattı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Terör örgütü liderinin ölüm haberini, bizzat FETÖ’nün yayın organları duyurdu. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN TÜRK canlı yayınında Gülen’in ölümü haberinin Ankara’ya teyitli olarak ulaştığını söyledi. Fırat, “Son dönemde sağlığı son derece sıkıntılıydı. Hem böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra ayrıca demans vardı. Kendisiyle ilgili ilk kez örgüt içindeki kavgayı ekrana getirmiştik. Avrupa ve Amerika ekibi arasında para kavgasından dolayı; Gülen’in Pensilvanya’dan çıkarıldıktan sonra sağlığının kötüye gittiği bilinen bir gerçek” diye konuştu.

FETÖnün ölümünde göremediklerimiz... Hande Fırat terör örgütü içinde yaşananları anlattı

FETÖ terör örgütü içindeki büyük kavgayı da aktaran Hande Fırat, “Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Nedeni ise aslında parayı kimin yöneteceği ve batıdaki atamaları kimin yapacağı. Para deyip geçmeyin, maddi kaynakları büyük. Sadece ABD’deki charter okullarından yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Bu para ile de bitmiyor. Ayrıca mülkleri, dükkanları yani taşınmaz malları var. Türkiye’den bir para akışı yok. Türkiye’den yeni eleman da devşiremiyorlar” ifadelerini kullandı.

Gülen’in dün akşam 21.20’de öldüğü belirtildi. Bugün de Amerika’da aile üyeleri ve mahrem imamlar bir araya gelerek teröristbaşı Gülen’in nerede gömüleceğine dair toplantı yapacağı öğrenildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Örgüt birden fazla parçaya bölünmüş durumda. Okullar, para… Yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı var. Bazı ülkelerde maalesef hem okullar hem şirketler bulunuyor. Avrupa ve Amerika olmak üzere, örgüt kendi aralarında bu gücün başına geçmek için ciddi bir kavga içinde. Bu kavganın nereye varacağını, örgütün ne kadar parçalanacağını göreceğiz.

‘GÜLEN KAÇIRILDI’ İDDİASI

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in 1999’dan beri kaldığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasındaki “Chestnut Retreat Center” denilen malikanesinden kendi rızası olmadan nisan ayında çıkarılarak başka bir adrese götürüldüğü iddiası, örgüt içindeki bazı isimler tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Gülen’in kişisel bakımından sorumlu Türkyolu ve 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinden Mustafa Özcan’ın, Gülen’in muhtemel ölümü halinde örgütün finansal kaynaklarını kontrol etmek amacıyla onu örgüt merkezinden çıkararak bilinmeyen bir yere kapattıkları öne sürülmüştü.

FETÖnün ölümünde göremediklerimiz... Hande Fırat terör örgütü içinde yaşananları anlattı

Elebaşı Gülen’in küçük kardeşi Mesih Gülen’in oğlu Ebuseleme, Gülen’in Saylorsburg’daki çiftlikten kendi rızası olmadan çıkarılarak takipçilerinin ulaşamayacağı bir yerde alıkonulduğunu X hesabından açıklayarak tabanda çatlaklara ve tartışmalara neden olmuştu. Ebuseleme, Türkyolu’nun kamptaki güçlü pozisyonunu kişisel servetini daha da artırmak için kullandığını, bunun da örgütün birçok kesimi tarafından bilinen bir gerçek olduğunu paylaşmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu