BEŞİKTAŞ

F.Bahçe ile yarışırız

1- Açık iletişim, sıcak ortam: Beşiktaş kampında yöneticilerden Asbaşkan Mete Vardar, Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ve Futbol Koordinatörü Samet Aybaba, daima iletişime açık samimi bir yaklaşım içerisindeydi. Oyuncularla da idmanların ardından sürekli birlikte görüntülenen yöneticiler, samimi ve sıcak bir ortamın oluşturulmasını sağladı.
2-‘Gizli saklımız yok’: Önceki yıllarda kamplarda takım oteline yaklaşmak imkânsızdı. Hatta ihtiyaçların dahi görülmesine otelde izin verilmiyordu.
Bu kez yönetim medyayı, medya ise hem yönetimi hem hocayı daha yakından tanıma şansına erişti. ‘Bizim gizli saklımız yok. Beşiktaş iletişime, iyi niyet ölçüsünde her zaman açıktır’ ifadeleri kullanıldı.

3-Teknik ekip Türkçe öğreniyor: Fernando Santos, 5 ay görev aldığı Beşiktaş’ta tek kelime Türkçe konuşmamıştı. Ancak van Bronckhorst ve ekibi tam aksine hızlı şekilde Türkçe öğrenmeye başladı. “Günaydın, nasılsınız, iyi akşamlar” gibi kalıpların dışında kelimeler de yavaş yavaş kendilerinden duyulmaya başlandı.
4-Basın maçında eğlenceli görüntüler: Beşiktaş ile kampı takip eden basın mensupları arasında maç yapıldı.
GvB’nin yardımcılığını üstlenen Serdar Topraktepe, Hollandalı hocayı maça çağırdı, o da hem şaşırdı hem de zevkle kabul edip katıldı.
Futbolculuğunda en iyi sol beklerden olan Giovanni van Bronckhorst ile Beşiktaş’ın efsaneleri Samet Aybaba ile Feyyaz Uçar da bu maçta gözlerin pasını sildi.
5-GvB’nin planı topa hükmetmek: Giovanni van Bronckhorst, Fernando Santos’un aksine topa baştan sona hakim olan ve oyuna hücum yönünde ağırlık koyan bir Beşiktaş hazırlamaya çalışıyor. Hollandalı hocanın uzun top oynama alışkanlığından vazgeçilmesini istediği ve kısa, hızlı pasa dayalı oyun oynatmaya çalıştığı görüldü.
6-Jean-Paul van Gastel durmak bilmiyor: Bronckhorst’un sağ kolu olan Hollandalı antrenör sadece saha içerisinde değil, saha dışında da dikkat çekti. İdman sonrası, boş vakitler, izinli günler kısaca her an her dakika elinde takım analizleri, yanında ekibin diğer üyeleri ortaya çıkan antrenman ve maç verilerini tartışıyorlardı.
7-Gençler üzerinde Serdar Topraktepe etkisi: Beşiktaş’ın kampında altyapıdan son iki sezonda çıkan 9 oyuncu vardı. Bu oyuncularla özellikle Serdar Topraktepe hem saha içi hem saha dışında yakından ilgilendi. En öne çıkan genç oyuncu ise Mustafa Erhan Hekimoğlu oldu. Grazer’e karşı 2 gol, 1 asistle oynayan 17 yaşındaki forvet adından söz ettirmeye başladı.

8-Futbolcular çok ümitli: Siyahbeyazlı takımın geçen sezon yaşadıkları büyük bir ders alınarak geride bırakıldı. Futbolcular geçtiğimiz sezondan çok fazla bahsetmek istemiyor. Aksine geleceğe odaklanıyor. Sohbetleri de hep bu yönde oldu. Takıma katılan Paulista, Silva ve Immobile’nin kendilerine seviye atlattığını belirttiler. Bu sezon şampiyonluk yarışının kendileri ile Fenerbahçe arasında geçeceğini düşünüyorlar.
9-Yeniler hızlı alıştı: Yeni transferler Gabriel Paulista ve Rafa Silva takıma çok hızlı alıştı. İki futbolcu da takım arkadaşlarıyla uyum sağladı. Antrenmanlarda birbirleriyle eğlenceli görüntüler ortaya koydu. Takıma uyum konusunda hiç sıkıntı çekmedikleri gözle görüldü.
10-Aboubakar ve Onana çırpınıyor!:
Geçen sezon beklentilerin çok uzağında kalan Aboubakar ve Onana kalmak için uğraşıyor. Yönetimin özellikle Kamerunlu forvet konusunda olumlu düşünceleri yok.

KAMPTA DİKKAT ÇEKENLER

YÜKSELENLER
PAULISTA: İyi performans sergiledi. Çalışmaları ciddiyet ve konsantrasyonla yürütürken fiziksel olarak da iyi göründü.
SEMİH KILIÇSOY: Milli Takım’dan erken dönmesinin etkileri gözle görüldü. Doğal yeteneği var ve bunu da en iyi şekilde kullanmasını biliyor. Forma rekabetinde önde olan isimlerden.
MUSTAFA ERHAN HEKİMOĞLU: Henüz yaşı 17 ama adından çok söz ettirecek. Yaşına göre oldukça kuvvetli ve bitiriciliği üst düzey.
MILOT RASHICA: Kosovalı futbolcu bu sezona farklı bir giriş yapma peşinde. Antrenmanlar ile maçların en çalışkan ve verimli isimlerinden oldu.
SALİH UÇAN: Maç sonları antrenörü “Ekstra çalışma var” dediğinde yanına ilk giden oyuncu oluyordu. İdmanlardan sonra ya da izinli vakitlerinde de ekstra fiziksel çalışmalar yaparak sezona güçlü girmeye hazırlanıyor.

DÜŞENLER
MULEKA: Bronckhorst’un sisteminde yer alacak gibi durmuyor.
EMRECAN UZUNHAN: Hocası tarafından İstanbul etabı sonrası bir şans daha verilmek üzere Slovenya’ya götürüldü. Ancak bunu iyi değerlendiremedi.
HASİC: Yeteneğine şüphe yok ancak bu kendisini sonraki seviyeye atmaya yardımcı olamadı.
ZAYNUTDINOV: Kazak futbolcu kamptaki iki maçta da sakatlığı nedeniyle oynamazken, takımdan da ayrı kaldığı günler oldu. Dolayısıyla verimli bir dönem geçiremedi.
SVENSSON: Topsuz çalışmalarda çok çabalasa da toplu çalışmalar ve maç performansı akıllarda soru işareti bıraktı.

KARTAL’IN KANADI ‘CAN’LANDI
Beşiktaş, Fatih Karagümrük’ten kanat oyuncusu Can Keleş’i renklerine bağladı
Transferde hareketli bir dönem geçiren Beşiktaş, kadrosuna bir isim daha ekledi: Can Keleş… Austria Wien altyapısından yetişen 22 yaşındaki oyuncu hem sağ hem de sol kanatta forma giyebiliyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’de 35 karşılaşmada toplam 2 bin 273 dakika şans bulan Can Keleş, 5 gol atarken 3 kez de asist yaptı. Kartal dün oyuncunun transferini de özel bir video ile açıkladı. Genç oyuncu Beşiktaş Stadı’nda saha çizgilerini çizerken bir anda sağ kanattan içeri doğru girerken görevlilerin güçlükle durdurduğu bir mizansen gerçekleştirildi. Videonun metninde ise “İçe katetmeye biraz erken başladı” ifadeleri yer aldı. Beşiktaş, genç oyuncu için kulübü Karagümrük’e 2 milyon Euro bonservis öderken oyuncu da 4 yıllık imza karşılığında sezon başına 21 milyon TL alacak. Öte yandan kaleci Emre Bilgin de Karagümrük’e kiralandı.

EMİRHAN İÇİN SIKI PAZARLIK
STOPER bölgesi için Paulista’yı kadrosuna katan Beşiktaş, Çaykur Rizespor’dan Emirhan Topçu’yu da gündemine almıştı. Siyahbeyazlılar, 23 yaşındaki oyuncu için Karadeniz ekibinin kapısını çaldı. Rizespor’un ilk görüşmede 6 milyon Euro bonservis bedeli istediği öğrenildi. Kara Kartal’ın ise 4 milyon Euro önerdiği ve temasların sürdüğü aktarıldı. Sol stoper bölgesinde oynayan Emirhan geçen sezon mavi-yeşilli takımda 32 maça çıkarken tamamına ilk 11’de başladı ve 1 gol attı, 3 asist kaydetti. Toplam 2794 dakika sahada kaldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu