VİDEO HABER

Erdoğan-Scholz görüşmesi: GÜNDEM NE OLACAK?

KAYNAKCNN TÜRK

Türkiye-Almanya hattında kritik bir görüşme gerçekleşecek. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 19 Ekim’de İstanbul’a gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman şansölyesi ile bir araya gelecek. Bu iki ismin 4 ay içinde üçüncü görüşmesi olacak.

Görüşmede ana gündem, Orta Doğu’daki savaş riski olacak. Ankara, Berlin’in İsrail’e desteğinden rahatsızlık duyuyor. Erdoğan’ın bu konudaki eleştirilerini bir kez daha iletmesi bekleniyor.

Görüşmede, Türkiye’nin Almanya ile ilişkileri de ele alınacak. Erdoğan ve Scholz iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi, askeri, enerji gibi birçok konu üzerinde mesai harcayacak.

Ankara’nın AB’nin lokomotifi konumundaki Almanya’dan talep ve beklentileri de masada olacak. Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması, vize meselesinin çözülme kavuşturulması, terörle ve düzensiz göçle mücadelede daha yakın iş birliği ve Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi o beklentiler arasında yer alacak.

Görüşmede, başta Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının tedariki olmak üzere savunma sanayisindeki yaptırımlar ve örtülü ambargolar konusunun üzerinde de durulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu