SON DAKİKA

Erdoğan-Putin ile görüşecek! GÜNDEM: DOĞALGAZ MERKEZİ

KAYNAKCNN TÜRK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün içinde yaptığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Rusya’nın Kazan kentinde gerçekleştirilecek 16’ıncı BRICS Liderler Zirvesi için yola çıkacağını açıklamıştı.

Konuşma sırasında “Türkiye olarak BRICS ile işbirliğimizi samimi bir şekilde geliştirmek istiyoruz. İnşallah Kazan Zirvesi’nin buna vesile olacağına inanıyorum” diyen Erdoğan, 23 Ekim Çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birebir görüşecek.

Zirvede birliğin genişlemesi konusu yanı sıra finans, teknoloji ve gıda ticareti gibi başlıklarda ele alınacak. Son dönemde Türkiye’nin organizasyona yönelik ilgisinin arttığı da biliniyordu.
 
BRICS Zirvesi’ndeki görüşmedeki hangi konular masada?

Kremlin’den yapılan açıklama göre, Erdoğan ve Putin’in öne çıkan konuları arasında Türkiye’de kurulması planlanan gaz merkezi olacak. Bunun yanında Türkiye’nin Ukrayna krizindeki rolü, Filistin meselesi ve ikili ilişkiler ele alınacak.

Putin – Erdoğan görüşmesinden 2 hafta önce de Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya’nın St. Petersburg kentinde Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Sergey Tsivilev ile görüşmüştü.

Toplantıda Tsivilev, Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturma temennisini belirtirken Bakan Bayraktar ise Rus şirketlerinin gaz ve kömür enerjisi alanında projelerin hayat geçirilmesi konuları hakkında konuştuklarını açıklamıştı. İki bakan ayrıca akaryakıt ve enerji işletmelerine nitelikli personel yetiştirilmesi alanında deneyim alışverişinde bulunulması konusunda da anlaşmışlardı.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu