GÜNDEM

Erdoğan ABD’de iş dünyasına seslendi: Türkiye güvenli liman olmayı sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta Türk–Amerikan İş Konseyi (TAİK) yemeğinde konuştu. Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: İstanbul Fİnans Merkezini enerji merkezi haline getirmeyi arzu ediyoruz. Türk Hava Yolları ABD’de 12 noktaya uçuş yapıyor. 15 Kasım’da 13. noktaya uçuşlar başlıyor.

‘HEDEF 100 MİLYAR DOLAR’

ABD ile ilişkilerimizi siyasi düzlemde ilerletirken ekonomik anlada da güçlendirmeliyiz. ABD geçen yıl en fazla ihracat yaptığımız 2’nci, en fazla ithalat yaptığımız 5’inci ülke oldu. 2022 sonunda ikili ticaret hacmimiz 32 milyar doları geçti Hedefimiz 100 milyar dolar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde Malezya Başbakanı İbrahim’i kabul etti

Turizm açısından da ilişkilerimizin seyrinden memnuniyet duyuyorum. Türkiye olarak son 21 yılda büyük bir başarı hikayesi yazdık. Ülkemize yatırım yapan Amerikan girişimcilere Türk ekonomisine duydukları güven için teşekkür ediyorum. Hali hazırda Amerikalılar dahil birçok uluslararası şirket, Türkiye’yi merkez olarak tercih ediyor. Salgın sonrası dönemde ülkemiz daha ön plana çıkmıştır.Yaptığımız reformlar sayesinde ülkemiz son 20 yılda 252 milyar doların üzerinde uluslararası doğrudan yatırım çekti.Türkiye uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz.

Türkiye’yi başlığa çektiler! Dünya medyası Erdoğan’ın sözlerini yazdı

ABD ile savunma sanayisi alanındaki işbirliğimizin geliştirilmesinin önüne çıkarılan engellerin bir an evvel ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.

Ülkemizin ekonomik istikrarına olan güvenin pekiştiğini memnuniyetle müşahede ediyoruz. Ekonomi yönetimini uluslararası ekonomi çevrelerinin de çok yakından tanıdığı ehil isimlerden seçtik.Temel odağımız yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı önceleyen politikalarımız sayesinde sürdürülebilir bir büyüme ikliminin tesisidir.

Dünyada son dakika, zafer Azerbaycan’ın! Ermeniler silah bıraktı, Karabağ’da tarihi an

ORTA VADELİ PLAN

Ekonomik büyümeden taviz vermeden maliye ve gelir politikalarının araçlarını uygulayarak, enflasyonu artıran unsurları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Erdoğan ile görüşen Miçotakis net konuştu: Türkiye ile iş birliği şart

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu