SON DAKİKA

Enflasyon savaştan etkilenir mi?

KAYNAKCNN TÜRK

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak detayları şu ifadelerle aktardı;

Türkiye’nin faiz indirim sürecine, FED’in faiz indiriminden sonra ne zaman başlayacağı en çok piyasalarda tartışılan konuşlan konu oldu.

Bunun için Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek, hem de Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın işaret ettiği nokta ‘aylık veriye bakacağız’ olmuştu ve ‘Eğer aylıkta kalıcı bir düşüş, iyileşme görürsek o zaman faiz indirimini tartışırız’ ifadelerine yer verildi.

Dün gelen enflasyon rakamı açıkçası piyasanın bu anlamda iştahını, beklentisini Türkiye yakın zamanda faiz indirir, piyasalarda bir hareketlenme başlar algısını tamamen yıkmış oldu. Beklentilerin üzerinde gelen bir aylık enflasyon datasıydı bu.

Şu anda piyasada uygulanan program tartışılıyor. Gerçekten uygulanan program bir başarı getiriyor mu? Hala program çalışıyor mu? Çalışmıyor mu? En fazla tartışılan konular arasında yer aldı. 

Piyasa aktörleri tarafından fiyatlaması şu oldu; Belli başlı gruplar bu programın çalışması konusunda endişe yaşıyordu. Çok büyük bir kesim programın çalıştığı ve hayatına devam ettiğini söylüyordu ama dünkü data itibariyle açıkçası görüş farklılıkları oluşmaya başladı. Çünkü gelen enflasyon rakamı ile beraber, asıl sorun çekirdek enflasyon tarafında.

Dün son 3 aylık enflasyon datasının üzerinde bir veri gördük. Bu biraz can sıkıcı bir durum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu