SON DAKİKA

Emekliye refah payı verilecek mi, seyyanen zam olacak mı? Emekli temmuz zammı ne zaman belli olacak?

Emekliye refah payı verilecek mi, seyyanen zam olacak mı Emekli temmuz zammı ne zaman belli olacak
expand

KAYNAKCnnturk.com

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından hem memurun hem de emeklinin enflasyon farkı ortaya çıkacak. Maaş zamlarının netleşecek olmasının ardından gözler olası refah payı için yapılacak açıklamalara çevrilecek. Temmuz zammı için geri sayım sürerken son dakika açıklaması Bakan Işıkhan’dan geldi. Işıkhan hem asgari ücrete ara zam hem de emekliye refah payı artışı ile ilgili açıklamalar yaptı.

EMEKLİ REFAH PAYI ALACAK MI?

Bir gazetecinin “Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?” sorusu üzerine Işıkhan, “Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok.” diye konuştu.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte 5 aylık enflasyon farkı 22,72 olarak açıklandı. Bu kapsamda haziran ayı enflasyonuyla birlikte ortalama 6 aylık enflasyonun yüzde 25 seviyelerinde yer alması bekleniyor. Bu da en düşük emekli maaşının yüzde 25’lik zamla birlikte 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseleceği anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu