SON DAKİKA

Elon Musk, Donald Trump’a neden destek veriyor?

KAYNAKCNN TÜRK

ABD’li teknoloji milyarderi Elon Musk, eski başkan Donald Trump’ın yaklaşan ABD seçimlerini kazanması için yaklaşık 3 aydır büyük bir çaba ortaya koyuyor. Trump’tan da benzer bir destek Musk’a gidiyor.

Elon Musk, Donald Trumpa neden destek veriyor

Trump, yeniden başkan olması durumunda Musk’ı kuracağı yeni bir bakanlığın başına getireceğini söyledi. Musk, Trump’a hem maddi hem de sahibi olduğu sosyal medya platformu X üzerinden desteğini açıkça gösteriyor.

Mayıs ayında Musk, Trump’ın seçim kampanyasını desteklemek için diğer zengin iş insanlarıyla birlikte America PAC adlı bir fonlama aracı oluşturdu. Böylece ayda 45 milyon dolarlık destek sağlanıyor.

Elon Musk, Donald Trumpa neden destek veriyor

“POLİTİKAYI ŞEKİLLENDİRME İSTEĞİYLE İLGİLİ OLABİLİR”

Peki, Musk’ın Trump sevgisinin sebebi ne? Trump elektrikli otomobillerin hayranı olmasa da ekonomi politikalarının Musk’ın otomobil şirketi Tesla’yı daha ucuz Çin ithalatına karşı rekabetten koruması muhtemel. Ancak çok az kişi Musk’ın öncelikli motivasyonunun finansal olduğunu düşünüyor. Halihazırda Pentagon’un en büyük tedarikçilerinden biri olan Tesla ve Musk’ın uzay şirketi SpaceX, 15 milyar dolarlık savunma sözleşmesi imzaladı.

Elon Musk, Donald Trumpa neden destek veriyor

Musk’ın Trump’a verdiği desteğin nedenin finansal değil de politikayı şekillendirmekle ilgili olduğu ileri sürülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu