SON DAKİKA

Elde kına lekesiyle uyanmak! Sabah uyanınca elde kına olması ne anlama gelir? Uyandığınızda elde kırmızı leke kına nasıl geçer?

Elde kına lekesiyle uyanmak Sabah uyanınca elde kına olması ne anlama gelir Uyandığınızda elde kırmızı leke kına nasıl geçer
expand

Uyanınca yaşanılan kına sorunu herkes tarafından sorgulanıyor. Birçok nedeninin bulunmasının yanı sıra aslında doğal bir şeydir. Peki ama sabah kalkınca neden kına olur?

Uyandığınızda neden kına oluşur?

Bazı inanışlara göre; Sabah uyanınca elde kına lekesi görmek Allah’ın varlığının delillerindendir. Ruh uyurken vücuttan ayrılır ve farklı alemlerde gezer oralardan bu lekeleri alır. Bu durumda kişi sevinmelidir. Dolaşan ruh dönerken o gezdiği yerlerden bazı ilerin vücutta çıkmasına neden olur. Ruh, uyku halinde buradan geçerken cinler alemine uğramış. Bu buradan sıçramış olabilir. Bu izler kına ya da daha farklı belirtiler halinde de ortaya çıkabilir.

Birçok tıp kaynağında ise kına oluşumu aslında mantar enfeksiyonun belirtisi olarak gösteriliyor.  Fayohipomikoz (İng: “Phaeohyphomycosis”), koyu renkli mantarların sebep olduğu fırsatçı enfeksiyonların geneline verilen bir isimdir. Bu mantarlar aslında sadece deri enfeksiyonuna neden olmazlar; herhangi bir iç organı da enfekte edebilirler. Fakat deri enfeksiyonunda siyah karaltılara ve lekelere neden oldukları için halk arasında daha yaygın bilinirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu