SON DAKİKA

Ekonominin seyri ne olacak?

KAYNAKCNN TÜRK

Güvenli liman altın rekor tazelemeyi sürdürüyor. Bununla beraber dövizdeki hareketlilikte sürüyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Develi ekonomideki beklentilerle ilgili, “Dünya zirveyi gördü enflasyonda ve küresel ölçekte de dezenflasyon süreci var. 2’nci çeyrekte küresel enflasyon yüzde 6,9 olması bekleniyor. 4’üncü çeyrekte yüzde 4,5’e düşmesi bekleniyor ve 2025 yılı itibariyle de yüzde 3,2. Yani artık enflasyon birinci önceliği olmaktan çıkıyor ülkelerin ekopolitiği açısından. Dövizde böyle son günlerde yavaş da olsa yukarı doğru bir seyir söz konusu. Şu anda döviz getirici faaliyetler ile daha sağlıklı bir ekonomi modeli üzerinde Türkiye’de bir ekonomi gidişatı veya büyümenin gidişatı” şeklinde konuştu.

Ekonominin seyri ne olacak

Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası “faiz indirimi” mesajı verdi. Dünyada da altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın 2 bin 763 liraya çıkarak rekor tazeledi. Uzmanların yıl sonu beklentisi ise 3 bin 750 lira düzeyleri.

“Altın şu an hali hazırda geleneksel ortalamasının çok üzerinde. Yüksek seyirde fakat bunu koruyabilecek parametrelere sahip, hatta daha da yükseğe taşıyacak olan faiz indirimi süreçleri bu noktada bekleniyor.”

Ekonominin seyri ne olacak

Asgari ücrete ara zam yapılmayacağının açıklanmasının ardından gözler yıl sonuna çevrildi. Yıl sonuna doğru yaklaştıkça enflasyon beklentileri de şekillendi. Peki tahminlerine göre asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

“Enflasyon artışı kadar bir artışın öngörülmesi, beklenen enflasyonun da rasyonel bir şekilde aynı şekilde asgari ücrete bu noktada yansıtılması ki önemli olan da burada milyonlarca kişinin satın alma gücünün desteklenmesi.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu