SON DAKİKA

Edirne Valisi Sezer: Darbe girişiminde bulunanlar milletin 3 bin yıllık geçmişini hesap etmediler

Edirne Valisi Sezer: Darbe girişiminde bulunanlar milletin 3 bin yıllık geçmişini hesap etmediler
expand

Umut IŞIK/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Yunus Sezer, “Darbe girişiminde bulunanlar her şeyi hesap ettiler ama hesap etmedikleri, bu milletin 3 bin yıllık bir geçmişine sahip olmasıdır. Bu milletin değerler üzerinde tanımlanmış bir millet olmasını hesap edemediler” dedi.

Edirne’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Atatürk Anıtı önünde etkinlik düzenlendi. Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda şehitler için dua edildi. FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili hazırlanan videolar sinevizyon aracılığı ile vatandaşlara izletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydanda büyük ekrana yansıtıldı. Vatandaşlar bu anı cep telefonlarına kaydetti. Selimiye Cami İmamı Yusuf Serenli tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

‘GENÇ, YAŞLI DEMEDEN HER BİRİMİZ VATAN SAVUNMASINDA BİRLEŞTİK’

Vali Yunus Sezer, 15 Temmuz’un sadece bir tarih olmadığını, aynı zamanda milletin azim ve kararlılığını, demokrasiye olan inancını ve vatan sevgisinin de bir sembolü olduğunu söyledi. Sezer, “Bundan 8 yıl önce 15 Temmuz 2016 FETÖ mensubu hainler tarafından darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın taarruzu, aziz milletimizin iradesiyle bertaraf edilmiştir. Milletimiz korkusuzca meydanlara inmiş, tankların, tüfeklerin karşısında dimdik durmuştur o karanlık gecede genç, yaşlı demeden her birimiz vatan savunmasında birleştik. Aziz milletimizin her bir ferdi bu karanlık gecede cumhuriyete, demokrasiye ve iradesine sahip çıkarak FETÖ mensuplarına hain emellerine ulaşmasına izin vermediler. Kıymetli kardeşlerim, değerli protokol. 15 Temmuz gecesinde hepimiz bir ihanetle etkinlik. Bir ihanetin karanlığını umudun aydınlığına çevirmemizin 251 vatan evladının şahadete yürümesinin bizlere vermiş olduğu eşsiz bir onur ve gurur vardır. O gece sıralar eşliğinde tarihsiz bir maneviyatla sokağa inen, diliyle ve kalbiyle ülkesi için dua eden tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu muhteşem direniş ve sahiplenme sadece o ihaneti bastırmakla sınırlı kalmamış milli şuurumuzun ne kadar diri olduğunu herhangi bir eksiklik olmadığını ve milli şuurumuzu muhafaza ettiğimizi bizlere bir kere daha göstermiştir. Bununla gurur duyuyoruz.Buna sahip olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

‘HESAP ETMEDİKLERİ, BU MİLLETİN 3 BİN YILLIK BİR GEÇMİŞİNE SAHİP OLMASIDIR’

Milletin iradesiyle ülkemizi bölmek isteyenlerin milletin iradesini hesaba katmadıkları belirten Vali Sezer, milletin 3 bin yıllık geçmişine sahip çıktığını söyledi. Sezer, “Ülkemizi bölmek ve hürriyetimizi ve irademizi prangalar altına almak üzere hem içerideki mihraklar hem de onu destekleyen karanlık mihrakların on yıllarca çalışmaları bu milletin iradesini ortaya koymasıyla, devletine milletine bağımsızlığına sahip çıkmasıyla beraber 7 saat gibi bir sürede sonuçlandırılmış ve darbe başarısızlıkla sonuçlandırmıştır. Kıymetli katılımcılar, kıymetli kardeşlerim, kıymetli hemşehrilerim darbe girişiminde bulunanlar her şeyi hesap ettiler ama hesap etmedikleri, bu milletin 3 bin yıllık bir geçmişine sahip olmasıdır. Bu milletin değerler üzerinde tanımlanmış bir millet olmasını hesap edemediler. On beşlilerin Çanakkale’ye nasıl gittiğini unuttular. İzmir’de Hasan Tahsin’in kurşunu hangi duyguyla ilk gerçekliğini unuttular? Fethi Sekin’i unuttular. 15 Temmuz gecesi sokağa inecek ve şahadete yürüyebilecek 100 bin hesap etmediler. Bu yüz binlerin içerisinde kuaföründen, teknisyenine, devlet memurundan ev hanımına kadar herkes tek yürek içerisinde bu millet için, bu milletin istiklali için yürüdüler. Bu coğrafyada bin yıldan beri nasıl hayatta kaldığımızı ve birbirimize nasıl tutkun olduğumuzu hesap edemediler. 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir’in gösterdiği kahramanlık hepimizin yüreğinde bir ateş gibi yanmaktadır. Halis Demir darbenin şehidini değiştiren cesaret milletimizin bağımsızlık mücadelesine ne kadar kararlı olduğunu bizlere bir kere daha göstermiştir. Buradan 251 şehidimizle beraber bu vatan için şahadete yürüyen ve şehitlik emekçisine ulaşan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Sezer, konuşmasının ardından sporcuların getirdiği Türk bayrağını teslim aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan koruma altındaki çocuklar arasında yapılan resim, şiir yarışmaları ile 15 Temmuz şehitlerine mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yunus Sezer tarafından takdim edildi.

‘BU MİLLET DARBELERE GEÇİT VERMEZ’

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, konuşmasında hhiç kismenin darbelerden medet ummaması gerektiğini Türk milletinin darbelere geçit vermeyeceğini söyledi. Aksal, “Bugün sizinle birlikte olmaktan, şehit Murat Hüdavendigar’ın yadigarı, şarkın demir kilidi, Mehmet Akif’in ifadesiyle ‘Şehr-i Mukaddes’ Edirne’de bugünü sizlerle anmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugün tam 8 yıl önce 15 Temmuz’da hain terör örgütü istiklalimize ve istikbalimize darbe vurmak için bir girişimde bulundu. Biliyorsunuz ülkemiz darbelerden çok çekti; 1960 darbesi, bu ülkenin demokrasisine vurulmuş bir kara lekedir. Ben bu vesileyle demokrasi şehitlerimiz rahmetli Menderes, Zorlu ve Polatkan’ı da rahmetle anıyorum. Ama 15 Temmuz’da da bu millet ‘yeter’ dedi ve hain terör örgütüne canı pahasına geçit vermedi. O akşam 251 vatan evladını şehit verdik. Binlerce gazimiz, Allah hepsinden razı olsun. Artık bu ülkede hiç kimse darbelerden medet ummasın. Bu millet darbelere geçit vermez” dedi

Emniyet müdürü ve sanatçı Ahmet Sulu, 15 Temmuz’u anlamak konulu sunum yaptı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu