YAZARLAR

Ebru Yaşar ilgisi herkesi şaşırttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl Trabzon’da ikinci kez düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Ebru Yaşar’ın konseriyle sona erdi.

Trabzonlular festival boyunca her akşam Fuar Merkezi’ne akın etti. Çünkü Semicenk, Resul Dindar, Ferhat Göçer, Sinan Akçıl, Madrigal, Buray, Simge Sağın, Haluk Levent ve Ebru Yaşar ücretsiz konserleri burada verdi.

En kalabalık konser Haluk Levent’inkiydi.

Şarkıcı her zamanki gibi konser boyunca coştu, coşturdu. Trabzon’daki konserlerin hepsi yatsı ezanı okunmadan bitti, ama Haluk Levent, diğer meslektaşlarına oranla yarım saat daha fazla sahnede kaldı ve söylediği şarkılarla kendisini dinlemeye gelenlere adeta müzik ziyafeti çekti.

Festivalin finalini yapan Ebru Yaşar, sahneye çıkmadan hafif bir yağış başladı ama Allah’tan çok sürmedi. Yağmur devam etse, Ebru Yaşar’ı dinlemek için alanı dolduran on binlerce Trabzonlu sevdikleri şarkıcıyı dinleyemeden evlerine dönerlerdi, Allah’tan korkulan olmadı.

25 yıldır aynı heyecan

Sahneye çıkar çıkmaz şarkı söylemek yerine podyumu bir uçtan bir uca dolaşıp kendisini dinlemeye gelenleri selamlayan Ebru Yaşar, ardından şunları söyledi:

“Bugün kara lahana çorbanızı ve Akçaabat Köftenizi yedim, suyunuzu içtim, havanızı soludum. Enerjim yerinde, sabaha kadar şarkı söyleyebilirim. 25 senedir şarkı söylüyorum.

Her seferinde beni heyecandan titretiyorsunuz. Bu akşam birlikte şarkılar söyleyeceğiz, beklediğinize değecek.”

Ebru Yaşar, konserinin başında hep yeni şarkılarını söyledi. Trabzonlular, Ebru Yaşar’a yeni şarkılarında bile koro halinde eşlik etti.

Demek ki alandaki on binler, “Konserler ücretsiz, şöyle bir bakalım” diyenlerden değil, şarkılarını ezbere bildikleri Ebru Yaşar’ı dinlemek için oradaydı.

Kimse Ebru Yaşar’ın Trabzon’da bu kadar ilgi göreceğini beklemiyordu, o nedenle alandaki kalabalık herkesi şaşırttı.

Hangi şarkıları söyledi?

Konserine ‘Cumartesi’ şarkısıyla başlayan Ebru Yaşar, ardından sırasıyla şunları okudu:

‘Yoksun’, ‘Kafamın İçi’, ‘Gözlerimde Gece Oldu’, ‘Seni Anan Benim İçin Doğurdu’, ‘Havadan Sudan’, ‘Ben Ne Yangınlar Gördüm’, ‘Nasıl Uyuyorsun’, ‘Zehir Oluyor Geceler’, ‘İçime Ata Ata’, ‘Bahça Duvarı’, ‘Nar Tanesi’, ‘Kalmam’, ‘Kaç Kadeh’, ‘Kehribar’, ‘Ben Bilmem’, ‘Fesuphanallah’, ‘Şaşkın’, ‘Aleni’, ‘Ya Ben Anlatamadum’, ‘Gel Ha Böyle’, ‘İki İki Dört Eder’, ‘Diyarbekir’ (Delalım) ve ‘Mısırı Kuruttun mi?’…

Şarkı aralarında dinleyicileriyle diyalog kuran Ebru Yaşar, istek üzerine ‘Kafamın İçi’ şarkısını ikinci kez söyledi. Ebru Yaşar, ‘İçime Ata Ata’, ‘Bahça Duvarı’ ve ‘Nar Tanesi’ şarkılarını sahnenin önüne aldığı vokalistleri Mete ile Buse’ye söyletip, onları da alkışlattı.

Konserlere gösterilen ilgi, Trabzon’daki festival muhaliflerine kimsenin itibar etmediğinin kanıtı oldu.

GÜNÜN SÖZÜ

“Görmeden bakan, duymadan dinleyen, hissetmeden dokunan, düşünmeden konuşan insanlardan uzaklaşın.” (Leonardo da Vinci)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu