SON DAKİKA

Düello sonrası anketler ‘Trump’ dedi

KAYNAKCNN TÜRK

Mevcut ABD Başkanı Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump, ABD başkanlık seçimleri öncesinde televizyondaki seçim tartışmasında kozlarını paylaştı.

Dünyanın nefesini tutup izlediği tartışmada 81 yaşındaki başkanın duraksayan performansı demokratları paniğe sürükledi.

Hatta bazıları biden yerine yeni bir adayın gündeme gelmesi gerektiğini öne sürdü.

Tartışmaya ev sahipliği yapan CNN halkın ne düşündüğünü gösteren bir anket yayınladı. Ankete göre, tartışmayı izleyen kayıtlı seçmenlerin %67’si Trump’ın daha iyi bir performans sergilediğini söyledi. Biden’ı destekleyen taraf ise yüzde 33’te kaldı.

Tartışmanın en dikkat çeken noktası ABD Başkanı Biden’ın 90 dakikalık tartışma boyunca çok kısık sesle konuşması ve çokça dil sürçmesi yaşaması oldu. Biden, zaman zaman sorulan soruyu hatırlayamadı ve cevabını verene kadar ise süresi doldu. Üstüne ‘ABD sağlık sistemini yendik’ ifadeleriyle de bir gaf yaptı.

Biden, “Covid ile, kusura bakmayın, uğraşmamız gereken her şeyle ilgileniyorum. Bak, eğer… Sonunda Medicare’i yenebilirsek…” dedi. 

Trump ise bu fırsatı kaçırmayarak “Evet Medicare’i yendi. Öldüresiye dövdü ve Medicare’i yok ediyor” dedi ve Biden’ı anlayamadığını söyleyerek “Kendisinin cümlenin sonunda ne dediğini anlayamadım. Ama kendisinin de ne konuştuğunun farkında olduğunu sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden tartışmanın ardından “Joe, harika bir iş çıkardın. Her soruya cevap verdin. Sen en iyisisin” yorumunu yaptı. Fakat halk ve siyasiler Jill Biden gibi düşünmüyor.

Amerikan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Biden’ı performansının iyi olmadığını istemeden de olsa itiraf etti ve “Evet, yavaş bir başlangıç oldu ama güçlü bir bitiş oldu. Gece boyunca Joe Biden’ın Amerikan halkı adına savaştığı açıkça ortaya çıktı” sözlerine yer verdi.

Biden’a olan desteğiyle bilinen siyasetçi Van Jones, gerçekleşen düello için ‘acı vericiydi’ yorumunu yaparak “Bu acı vericiydi. Joe Biden’ı çok seviyorum. Onun için çalışıyorum. Ama hiç de iyi değildi. Gerçekten hiç ama hiç iyi değildi” ifadelerini kullandı.

CNN ise düellonun ardından yaptığı haberinde, Biden’ın kötü bir performans sergilediğini kabul etse de Trump’ın da asılsız iddialarını ve yalanlarını sürdürdüğünü dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu