SON DAKİKA

‘Dijital bağımlılık’ Meclis gündeminde: ”Milli güvenlik sorunu”

KAYNAKCNN TÜRK

“DİJİTAL OYUNLAR MİLLİ GÜVENLİK SORUNU”

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, ”Bu çok önemli, hayati bir konu; çünkü Türkiye’de bu oyun meselesi, bir milli güvenlik sorununa dönüşmüş durumda ve bu noktada bizim gençlerimizi korumamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Dijital oyun platformları ile ilgili  konuştu. “Dijital bağımlılık gençlerimizin geleceğini çalma noktasına geldi” dedi. Meclis Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, dijital bağımlılığın Meclis gündemine alınacağını da söyledi;

”Önümüzdeki dönemde dijital bağımlılık konusunda uzmanları çağıracağız. TBMM’de uzmanları dinleyeceğiz ve komisyonumuzda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz.”

ERİŞİM ENGELİ GELEN DİJİTAL OYUN ROBLOX

Yayman, mahkeme kararıyla kapatılan oyun platformu Roblox ile ilgili de konuştu;

”Bir platformun açılması ya da kapanması tamamen bağımsız mahkemeler yoluyla olan bir düzenlemedir. Roblox’la ilgili de bildiğiniz gibi Adana’da bir mahkemede yargıçlar karar verdi ve bu karar, şu anda da yürürlükte.” dedi.

Müfredata dijital okuryazarlığın konulması gerektiğini belirtti Yayman. Yayman, çevrim içi oyun platformlarına erişim engeli getirilip getirilmeyeceğine ilişkin ise, “Gönül ister ki bu ağlar gerçekten kurallara uysunlar; çocuğun korunması, ailenin korunması, toplumun korunması, toplumun ruh sağlığı bakımından gerekli adımları atsınlar” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu