HABERLER

Depremzedelere yardım malzemeleri ‘Türkoğlu Belediyesi’ yazılı kolilere dolduruluyor

Deprem felaketi nedeniyle yasa boğulan Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye yardım yağarken akılalmaz olaylar da oluyor. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin AKP’li belediye yönetimi, yurdun dört bir yanından AFAD merkezine toplanan yardım malzemelerini boşaltıp, belediye logolu kolilere yerleştiriyor.

7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş‘ın Türkoğlu ilçesindeki AFAD Yardım Toplama ve Koordinasyon Merkezi’ne yurdun dört bir yanından yardım malzemeleri ulaşıyor.

Gıda, kıyafet, battaniye ve birçok araç gereçten oluşan on binlerce yardım malzemesi Türkoğlu Organize Sanayi Merkezi’ndeki depoda toplanarak ihtiyaç sahibi depremzedelere iletiliyor.

Ancak başkanlığını AKP‘li Osman Okumuş’un yaptığı Türkoğlu Belediyesi, gelen yardımları koli ve paketlerden çıkartarak, belediye logolu kolilere dolduruyor.

Hazırlatılan boş kolilerin üstünde “Türkoğlu Belediyesi ve “İyilik paketi” yazıları yer alıyor. Ayrıca kolilerin üstünde belediye yönetiminin propaganda sloganı olan “Dönüşüm, değişim, değer” ifadeleri yazıyor.

Görevlendirilen belediye personeli, depoya ulaşan yardım malzemelerini bulundukları koli ve paketlerden çıkartıp, “Türkoğlu Belediyesi” yazılı kolilere yerleştiriyor.

Daha sonra koliler, belediyenin “İyilik paketi” ifadesiyle depremzedelere iletiliyor.

Ağır yıkıma uğrayan ilçe belediyesinin imkanlarını aşan ve ülkenin çeşitli merkezlerinden gönderilen onbinlerce yardım malzemesi mağdur vatandaşlara bu şekilde ulaştırılıyor.

Depoda fotoğraf ve video çekilmesi ise yasaklandı.

Nitekim, haberimizde yer alan videonun çekimini fark eden bir görevli, “Video çekmek yasak” diyerek, depoda çekim yapan gönüllüyü uyarıyor ve cep telefonu kaydı durduruluyor.

NASA'nın Kahramanmaraş depremi raporu ortaya çıktıİlginizi ÇekebilirNASA’nın Kahramanmaraş depremi raporu ortaya çıktıHatay'daki deprem enkazından 444 kişi canlı kurtarıldıİlginizi ÇekebilirHatay’daki deprem enkazından 444 kişi canlı kurtarıldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu