SON DAKİKA

Deprem yardımına gelen ülkeler! Hangi ülkeler yardım yolladı! İşte arama kurtarma ekibi yollayan ülkeler!

Deprem yardımına gelen ülkeler! Hangi ülkeler yardım yolladı! İşte arama kurtarma ekibi yollayan ülkeler!

Deprem sonrası Türkiye’ye 20’den fazla ülke yardım gönderdi. Deprem için yardım eden ülkeler listesi merak ediliyor. On binden fazla bina yıkılırken felakete yardım yurt dışından gelmeye başladı. Peki, hangi ülkeler depremde Türkiye’ye yardım gönderdi?

Avrupa Birliği (AB) Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Avrupa’dan Türkiye’ye arama kurtarma ve sağlık ekipleri gönderen ülke sayısını 19 olarak güncelledi.

AB Komisyonunun kriz yönetimi, sivil koruma ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında 19 ülkeden 27 arama kurtarma ve sağlık ekibi gönderildiğini bildirdi.

Bu ülkelerin Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya, Romanya, İtalya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Estonya, İspanya, Malta, Slovakya, Portekiz, Karadağ ve Arnavutluk olduğunu ifade eden Lanercic, ekiplerde toplam 1150 kişi ve 70 köpeğin bulunduğu aktardı.

İlk etapta 10 ülke yardım teklif etmiş, daha sonra bu sayı 13 ve 17’ye çıkmıştı.

Azerbaycan’da, Türkiye’deki depremlerde mağdur olan vatandaşlara destek olmak için yardım kampanyaları başlatıldı.

Azerbaycan Kızılayı, “Seninleyim Türkiye’m” isimli yardım kampanyası başlattı ve vatandaşlara kardeş ülke Türkiye’ye yardımda bulunmaları çağrısı yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu